Cum a ajuns celebrul Radu Anton Roman pensionar la 37 de ani

În copilărie şi tinereţe, Radu Anton Roman visa să devină scriitor „clasic“. Astăzi, lumea şi-l aminteşte ca omul care, duminică de duminică, te făcea să salivezi în faţa televizorului. Cutreiera țara și ne învăța și pe noi cum să gătim bine, românește.

Despre Radu Anton Roman se spune că reinventase bucătăria românească și că redescoperise tradiţiile locale. În timp ce adăuga ingredientele în mâncare, spunea povești despre oameni, locuri și obiceiuri românești. Pe 29 august 2005, l-a răpus un infarct.

Ne-au rămas cărțile sale pe care și le-a dorit atât de mult să le scrie. Au rămas înregistrările emisiunii ”Bucătăria lui Radu”, pe care le-a realizat la PRO TV, între 2001 și 2005. Prietenii nu l-au uitat și i-au făcut un cont pe Facebook unde postează pentru a-i păstra vie amintirea.

Puțini știu că Radu Anton Roman a scris o carte ”monstru”, de 900 de pagini, despre aventura sa în Delta Dunării, cu celebrul explorator Jacques Yves Cousteau.

Scriitorul, aventurierul, bucătarul, etnologul, prezentatorul TV Radu Anton Roman păstra un mare secret. Era foarte bolnav, de la vârsta de 35 de ani.

Radu Anton Roman s-a născut la 19 august 1948 la Făgăraş, în judeţul Braşov. Roman se afirmă, iniţial, la orele de limba română ale Liceului „Radu Negru“, din localitatea natală.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.