Cum a aflat Aisha Gaddafi că tatăl său a fost ucis | VIDEO

Cum a aflat Aisha Gaddafi că tatăl său a fost ucis | VIDEO

Aisha Gaddafi, fiica fostului lider libian, ucis, joi, după capturarea sa, declară că şi-a sunat tatăl imediat după ce a aflat că a fost prins de rebeli. La capătul celălalt al firului i-a răspuns un rebel care i-a spus că "Abu Shafshufa (Cap Zburlit) a murit!".

Aisha Gaddafi (34 de ani), refugiată în Algeria din luna august, a vrut să vorbească cu tatăl său, joi, după ce a aflat că acesta a fost prins de rebeli. Declaraţiile sale vin în contextul în crae ONU şi mai multe organisme internaţionale au cerut deschiderea unei anchete pentru a se stabili circumstanţele în care a murit colonelul libian. După o serie de declaraţii contradictorii şi neconcordanţe ale reprezentanţilor guvernului libian de tranziţie legate de modul în care a murit Gaddafi, ieri surse din CNT au afirmat că fostul lider de la Tripoli a fost împuşcat de un tânăr de 17 ani chiar cu pistolul placat cu aur al victimei. O altă informaţie apărută ieri este că Gaddafi ar fi implorat să fie lăsat în viaţă, promiţând în schimb bani şi aur.

După cum a povestit rebelul libian Hammad Mufti Ali ziarului italian "Corriere della Sera", Gaddafi "ne-a spus că este dispus să dea orice în schimbul vieţii sale şi că ne poate da bani şi aur".

"Aisha şi-a sunat tatăl printr-un telefon prin satelit, iar unul dintre revoluţionarii care îl prinseseră i-a răspuns", a preciza un comandant al rebelilor. Mesajul pe care i l-a transmis fiicei lui Gaddafi prin telefon a fost "Gata. S-a terminat. Abu Shafshufa ( n.r - porecla pe care o avea colonelul libian şi care se traduce cap zburlit) a murit". Se pare că tânăra i-a contactat imediat pe membrii consiliului militar de la Misrata, pentru a afla ce intenţionează să facă cu trupul neînsufleţit al tatălui său, dar aceştia nu au vrut să-i ofere detalii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aisha, mama sa şi doi dintre fraţi au plecat în Algeria, în august, după ce capitala Tripoli a căzut în mânile rebelilor.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/suxFNw7pmmQ" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe>