Cultul personalităţii, la modă în Moldova

Cultul personalităţii, la modă în Moldova

Opoziţia moldoveană a protestat vehement după ce funcţionarii publici au fost forţaţi să pună în fiecare birou un portret al preşedintelui Vladimir Voronin, informează presa.md.

Deputaţii comunişti au însă o părere total diferită, considerând că este o onoare ca un oficial moldovean să aibă un astfel de tablou în faţă.

„Portretul şefului statului atârnă lângă icoane în multe case din satele noastre, iar cei din rândurile Alianţei <> care au venit la conducere în raioane şi au scos portretul, nu sunt stimaţi, ci dimpotrivă, huliţi”, a declarat Ada Ursul, deputat PCRM.

Preşedintele moldovean este recunoscut pentru atitudinea ostilă manifestată faţă de autorităţile române. Voronin l-a acuzat pe preşedintele României, Traian Băsescu, că insistă pentru unirea României cu Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultima serie de contre româno-moldovene a avut loc cu ocazia Consiliului de Securitate de la Munchen, unde Voronin şi-a continuat pledoaria pentru recunoaşterea limbii moldoveneşti, argumentând ca aceasta este chiar mai veche decât limba română.