CULMEA TUPEULUI. Ministerul Afacerilor Europene dă vina pe beneficiarii de finanţări nerambursabile

CULMEA TUPEULUI. Ministerul Afacerilor Europene dă vina pe beneficiarii de finanţări nerambursabile

Beneficiarii proiectelor cu fonduri europene şi autorităţile de management poartă responsabilitatea situaţiei care a condus la presuspendarea aplicată la programele operaţionale de transporturi, competitivitate economică şi dezvoltare regională, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Europene Răzvan Cotovelea.

El s-a referit în principal la neregulile din domeniul achiziţiilor publice, susţinând că aici responsabili sunt beneficiarii care derulează proiecte cu fonduri europene.

"Autorităţile de management, în anii 2010 şi 2011, trebuia să ia aceste decizii, dar nu ele sunt principalele responsabile pentru această situaţie, în foarte multe cazuri este şi vina beneficiarului, pentru că nu autoritatea de management face achiziţia publică. Când vine un raport de audit şi spune că primăria X a făcut o achiziţie neconformă, singurul vinovat este beneficiarul, cel care a făcut achiziţia publică. Deci, acolo ministrul, sau secretarul de stat sau directorul de autoritate de management nu avea ce să facă. Deci, vina este împărţită - sunt situaţii pentru care este vinovat beneficiarul, alte situaţii puse pe umerii organismului intermediar, altele la autoritatea de management", a declarat pentru Agerpres Cotovelea.

Secretarul de stat a spus că autorităţile de management de la ministerele de resort "sunt cele care au avut sistemul în mână şi care nu au flexibilizat procedurile la un moment dat".

Ne puteți urmări și pe Google News

Cotovelea s-a referit astfel la autorităţile de management de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.