Evenimentul Zilei > Actualitate > CULMEA ȘPĂGII: Un polițist a dat MITĂ LA ANAF
CULMEA ȘPĂGII: Un polițist a dat MITĂ LA ANAF

CULMEA ȘPĂGII: Un polițist a dat MITĂ LA ANAF

Un polițist a dat mită unei funcționare ANAF pentru restituirea taxei auto. Cazul mai puțin obișnuit a fost înregistrat la Buzău, după un flagrant organizat de ofițerii DGA.

Polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) au prins, luni, în flagrant o funcţionară din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) – Direcţa de Finanţe Buzău în timp ce primea 400 lei, de la un polițist local căruia îi ceruse suma de bani pentru a-i soluționa favorabil cererea de restituire a taxei de primă înmatriculare auto.

Acțiunea a fost organizată în urma denunţului depus la DGA de către angajatul al Direcției de Poliție Locală Buzău. Polițiștii DGA și procurorul de caz ridicat-o pe angajata Fiscului.

Femeia, în vârstă de 50 de ani, ar fi luată mita pentru a-i soluţiona favorabil polițistului cererea de restituire a taxei de primă înmatriculare auto în valoare de 8.000 de lei.

Potrivit unor surse judiciare, citate de news.in, angajata de la Finanţe ar mai fi avut probleme şi în trecut, când lucra la Serviciul de Executări Silite şi făcea muncă de teren.

Atunci s-ar fi constatat un prejudiciu pe care funcţionara l-a plătit instituţiei şi, ca urmare, a fost mutată la biroul de restituire a taxei auto.

DGA precizează că față de suspecta în cauză a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, cercetările continuând sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită.