Evenimentul Zilei > Politica > Culisele susţinerii lui Sava de către Piedone
Culisele susţinerii lui Sava de către Piedone

Culisele susţinerii lui Sava de către Piedone

Conştient de susţinerea pe care Piedone o are în Sectorul 4, Răzvan Sava, candidatul liberalilor, a bătut palma cu acesta

Susţinerea lui Răzvan Sava, candidatul PNL la Primăria Sectorului 4 şi primar general al Capitalei, de către Cristian Popescu Piedone, a generat un val de nemulţumiri în PNL. Printre cei deranjaţi de această mişcare politică se numără Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, dar şi purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda. „Conducerea PNL Bucureşti i-a transmis deja domnului Sava faptul că nu agreează această strategie şi că mizează, la alegerile din 5 iunie, pe votul bucureştenilor”, a spus Preda, public.


Potrivit unor surse liberale, după ce justiţia i-a interzis să candideze pentru un nou mandat, Piedone a dorit să îl susţină, iniţial, pe Ştefan Spiridon, candidatul ALDE, dar pentru că scorul acestuia era unul care nu îi permitea să câştige alegerile, Piedone a decis să meargă pe mâna lui Răzvan Sava, candidatul liberalilor. În ceea ce îl priveşte pe Răzvan Sava, acesta doreşte să câştige Primăria Sectorului 4 şi a acceptat susţinerea fostului primar al acestui sector. În sondajele de acum câteva săptămâni, Piedone ar fi câştigat detaşat Primăria Sectorului 4.


FOTO: Razvan SavaIeri, unele voci PNL susţineau că, dacă va câştiga Primăria Sectorului 4, Sava are şanse mari să devină şi şeful PNL Bucureşti, dacă Predoiu pierde cursa pentru Capitală. Cel care i-ar fi intermediat relaţia cu Piedone ar fi fost chiar co-preşedintele PNL Vasile Blaga, deranjat de faptul că Predoiu nu a dorit să îşi asume candidatura la primăria Capitalei de la bun început. Cu toate acestea, ieri, Blaga a afirmat: „Noi nu facem alianţe absolut cu nimeni. Este poziţia singulară domnului Răzvan Sava, pe care eu nu o agreez. Nu facem alianţă absolut cu nimeni, facem alianţă cu bucureştenii”, a declarat Vasile Blaga, în această chestiune.