Doar cu câteva zile înainte de marea premieră a emisiunii sale „40 de întrebări”, de pe Kanal D, Denise Rifai dezvăluia că fiecare întrebare este precedată de o „scurtă istorie” din viața invitatului său.

„Sunt 40 de întrebări precedate de scurte istorii din viața unui om. Eu îl port pe telespectator cu mine prin viața invitatului, îi aduc aminte anumite aspecte. Lucrăm cam o săptămână la documentarea unui invitat și îi punem în față toate aspectele din viața lui și, mai apoi, urmează întrebarea”, a declarat Denise Rifai în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro.

„Elena Udrea a avut curaj să vină la mine, nedorind să negocieze ceva”

Rifai a mai spus că niciun invitat nu află întrebările în avans, iar unele dintre ele aduc în memoria celui intervievat amănunte din propria sa viața pe care le uitase. A fost și cazul Elenei Udrea, primul invitat al lui Denise Rifai.

„Vreau să-ți spun la Elena Udrea că m-a impresionat foarte tare că a avut curaj să vină la mine, nevorbind cu mine, nedorind să negocieze ceva și o să vedeți o femeie demnă, care are curaj și spune lucruri. O să vedeți o femeie care recunoaște că a greșit. Este un interviu care, dacă nu bun, să nu mă laud singură, dar interesant de urmărit.

În cadrul acestui interviu, le punem invitaților până și batjocura în față. Eu, ei (Elenei Udrea, n.e.) i-am pus-o. Am întrebat-o, de exemplu, cum suportă eticheta aceasta de corupt al României. Nu mă feresc de a fi eu în toată plenitudinea mea, cu diferența că stau pe un invitat, sunt doar eu cu el, mai bine de o oră. Sper să palcă, sper să fie o emisiune iubită. Eu îmi iubesc publicul atât de mult! Nu știu cât mă iubește el pe mine, dar publicul meu este viața mea. Și sper că îmi fac treaba bine. Și sper să fim Number One across the nation. Trebuie să fie cea mai bună emisiune”, a mai spus Denise Rifai.

Ce meserie a avut Elena Udrea in tinerete! Nici nu banuiti cu ce se ocupa blonda in studentie - WOWBiz

„Am găsit un episod, despre care cred că nici măcar ea nu mai știa”

Care este imaginea care i-a rămas în minte din interviul cu Elena Udrea? Denise Rifai povestește despre lacrimile invitatei sale, în momentul în care i-a adus aminte de o întâmplare din adolescența sa.

„Nu te poți plictisi în aceste 40 de întrebări. Pentru că trecerea de la o întrebare la alta, este această poveste din viața lui. Chestiuni pe care poate și el le-a uitat. La Elena Udrea, am găsit un episod despre care cred că nici măcar ea nu mai știa. Când avea 17 ani, s-a înscris la un concurs de frumusețe, la Buzău, a fost huiduită la scenă deschisă și a trebuit să plece de pe scenă. Au batjocorit-o.

Și i-am pus în antiteză declarațiile vremii de atunci, cu experiența când a ieșit cu cătușele la mâini și a privit drept în obiectivul camerelor de luat vederi. Mă joc în emoția lui. Au fost momente… O vedeam că plânge, că lăcrimează… Este un interviu care te solicită. Și pe mine ca realizator, dar și pe invitat”.