Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce nu s-a văzut la televizor: juriul de la „X Factor” a dat-o rău în bară! Se lasă cu scandal
Ce nu s-a văzut la televizor: juriul de la „X Factor” a dat-o rău în bară! Se lasă cu scandal

Ce nu s-a văzut la televizor: juriul de la „X Factor” a dat-o rău în bară! Se lasă cu scandal

Prestaţia juriului şi a prezentatorilor, precum şi modul în care a fost promovată emisiunea sunt două dintre cauzele audienţelor sub aşteptări pe care le-a adus concursul de talente "X Factor".

Primele două ediţii ale emisiunii "X Factor", difuzate pe postul Antena 1 sâmbătă şi duminică seară, au fost învinse la audienţă de către două filme cu împuşcături difuzate pe Pro TV. Este vorba despre peliculele "Din Paris, cu dragoste" (2010) şi de "Curierul" (2002), cea din urmă fiind difuzată în trecut de multe ori pe posturile româneşti de televiziune.

Sâmbătă, "X Factor" a fost urmărită de aproximativ 650.000 de spectatori (5,6 rating pe segmentul 15-54 de ani urban), în timp ce filmul de la Pro TV, cu John Travolta în rolul principal, a înregistrat un rating de 6,2, pe acelaşi segment demografic. O zi mai târziu, audienţa emisiunii a scăzut considerabil, "X-Factor" obţinând un rating modest, de 4,3. Asta în condiţiile în care pelicula "Curierul", în care apare Jason Statham, a reuşit să facă un rating de 8,3, aproape dublu faţă de postul rival.

Antena 1 o dă cotită

Puşi faţă în faţă cu rezultatele slabe înregistrate de primele două ediţii ale emisiunii, reprezentanţii Antenei 1 încearcă să o dreagă din mers. Astfel, postul a hotărât să difuzeze X Factor numai sâmbăta. Este vorba de o ediţie care o va îngloba pe cea de duminică şi care va dura două ore (primele două ediţii au durat câte o oră şi jumătate).

Explicaţia oficială a postului a fost că schimbarea s-a petrecut la "cererea fanilor", însă surse din piaţa de media au declarat pentru EVZ că reprezentanţii postului sunt foarte dezamăgiţi de audienţele slabe şi încearcă să salveze imaginea show-ului prin aceast tertip.

Aceleaşi surse au expus pentru EVZ cauzele pentru care "X Factor", show care ar fi trebuit să scrie istorie la Antena 1, nu a reuşit nici măcar să se apropie de audienţa înregistrată de Pro TV în luna februarie, la debutul concursului "Românii au talent" (peste patru milioane de telespectatori).

Comentarii inutile

Unul dintre motivele pentru care "X Factor" nu a prins la public a fost calitatea show-ului. "Cei trei membri ai juriului n-au fost bine împărţiţi pe roluri. Pe Mihai Morar nu l-a prins rolul de «poliţist rău», Paula Seling s-a comportat ca o profesoară timidă de liceu şi nu a existat o chimie între cei trei. Mai mult, comentariile celor trei au fost puţine şi seci. De asemenea, Dani şi Răzvan, prezentatorii, au fost lipsit de savoare şi n-au ştiut să facă show. Momentele în care au fost prezentanţi concurenţii care au mers mai departe au fost lipsite de suspans şi au existat prezentări de lungă durată a unor concurenţi care au fost respinşi", a spus o sursă din industrie.

Promovare fără cap

Şi promovarea show-ului "X Factor" a fost deficitară: s-a mizat prea mult pe teaser-ele difuzate pe "antene" şi prea puţin pe celelalte medii publicitare, precum panourile stradale şi internetul.

Nu în ultimul rând, media de rating a postului Antena 1, de altfel cel mai bun post din România în ceea ce priveşte emisiunile de divertisment, a jucat şi ea un rol în faptul că "X-Factor" nu a reuşit să se apropie de "Românii au talent". Succesul general al celui mai vizionat post de televiziune autohton, Pro TV, funcţionează ca o locomotivă pentru orice program inclus în grilă.

SONDAJ EVZ

Opinia cititorilor: Managementul e de vină

Potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie realizat, ieri, pe site-ul www. evz.ro, cei mai mulţi dintre cititori (40,1%) consideră că audienţele sub aşteptări ale "X Factor" trebuie puse pe seama managementului defectuos al showului.

Producătorul şi regizorul emisiunii este Sergio Lazarov, fiul regretatului om de televiziune Valeriu Lazarov.

2 ore
vor dura noile ediţii "doi-în-unu" ale emisiunii "X Factor", difuzate sâmbăta

Citiţi şi:

  • Dani: "«X Factor», cel mai mare reality show de pe planetă"

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/rZKmsyxFTOg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: