Evenimentul Zilei > Actualitate > Culisele apariţiei lui Turcescu în „Cronicuţă”
Culisele apariţiei lui Turcescu în „Cronicuţă”

Culisele apariţiei lui Turcescu în „Cronicuţă”

"Cronica cârcotaşilor" a lansat trupa de jurnalişti "Casa Presei". Solistul, Robert Turcescu, a vorbit pentru EVZ despre întoarcerea la muzică.

Pentru mulţi telespectatori, Robert Turcescu în postura de solist al unei trupe pop-rock este o imagine neobişnuită. Ieri, la "Cronica cârcotaşilor", de la Prima TV, Huidu şi Găinuşă şi-au încheiat emisiunea cu un invitat special.
După cronicile "Hahalerii Tristelor Figuri", "Topul Ruşinică" şi dansul Bebeluşelor, ei l-au adus pe scenă pe moderatorul emisiunii "Sub semnul întrebării", de pe B1TV, alături de trupa de jurnalişti "Casa Presei", pentru a interpreta melodia «Ce-mi pasă mie». "Pe Şerban îl ştiu de mult, din perioada de radio. Sunt fascinat de oamenii care au umor. Pentru România, faptul că mai există Şerban Huidu, Mihai Găinuşă sau Divertis induce o stare de sănătate psihică. Şerban m-a chemat de mult timp în emisiune, am întârziat un pic, dar în acest moment, al debutului, am vrut să fiu între prieteni", a spus Robert Turcescu. Cârcotaşii au primit din partea jurnalistulu un dar special: cravate roz.
Dezamăgit de profesie
Rockul este dragostea din adolescenţă a jurnalistului, care a şi cochetat cu muzica. A fost chitarist la formaţia Kapela, a colaborat cu Voltaj şi a cântat alături de iubita sa, Oana Sârbu.
"Nu ştiu dacă aş fi putut să urmez o carieră muzicală. E adevărat că în adolescenţă mi-am dorit asta. Muzica este extraordinar de frumoasă dar şi grea, deopotrivă. Dincolo de bucuria de a cânta, un artist profesionist petrece ore de muncă, fără viaţă personală", a adăugat Turcescu.
În urmă cu doi ani, alături de alţi jurnalişti, Turcescu a înfiinţat o trupă de pop-rock, "Casa Presei". "Au fost ani în care realmente am fost îndrăgostit de meseria mea, dar degradarea jurnalismului, în general, mă face să privesc cu rezerve această profesie şi, de câţiva ani, am făcut un pariu cu mine însumi şi mi-am spus că este momentul să mă ocup de lucrurile şi de oamenii pe care-i iubesc cu adevărat", a explicat el.
Despre pasiunea sa, muzica, Turcescu spune spune că se ocupă cu toată seriozitatea: "Mie îmi plac lucrurile făcute temeinic. «Casa Presei» nu este un moft sau o întâmplare. Când m-am reapucat de muzică, Oana mi-a spus: «Iubitule, muzica este foarte grea». Este o mare diferenţă între a zdrăngăni la chitară şi a cânta ceva. M-am reapucat să învăţ, am studiat partituri şi exersez zilnic. Cu trupa repet de trei ori pe săptămână, acum că se apropie concertul, de patru ori chiar. Nu vrem să ne facem o meserie din muzică, dar ceea ce facem, vrem să fie serios", a mai spus Turcescu.
40 de minute live
"Casa Presei" pregăteşte o surpriză pentru acest weekend. Pe scena Festivalului "Sinaia Forever", alături de peste 100 de artişti, Bere Gratis, Cargo, Ştefan Bănică Jr. Band sau Mircea Vintila & Brambura, "Casa Presei" va susţine un recital.
"Vom avea un recital de aproximativ 40 de minute, doar cu piese proprii. Nu cântăm coveruri, pentru că avem idei, compunem şi avem multe lucruri de transmis prin muzică. Piesele sunt compuse de Gabriel Basarabescu şi de mine. După concertul de la «Sinaia Forever », ne întoarcem în studio deoarece avem o grămadă de idei şi proiecte", a adăugat jurnalistul.
"Mi-am propus de câteva ori, nu să renunţ, ci să mă îndepărtez de zona media.”
ROBERT TURCESCU, jurnalist

SPECTACOL
Găinuşă: "Aş vrea să-l aud pe Negru tăcând"
La "Cronica Cârcotaşilor" a fost şi aseară spectacol. Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă au făcut haz de cei care "ne vând gogoşi", iar Bebeluşele au făcut un show incendiar. Cum multe vedete au debutat la "Cronicuţă", după lansarea melodiei trupei "Casa Presei", cârcotaşii au mărturisit pentru EVZ pe cine ar dori să mai vadă la ei în emisiune.
EVZ: Pe cine aţi vrea să auziţi?
Mihai Găinuşă
: Aş vrea să-l aud pe Dan Negru tăcând. Şi corul de cântăreţi de jale de la Antena 3 schimbând repertoriul.
Şerban Huidu: Păi, poate cânta Badea în maiou.
Se apropie campania electorală. I-aţi primi pe politicieni să cânte?
Mihai Găinuşă
: Doresc foarte mult să aud un cântec de dor, interpretat de politicienii actuali la căni şi farfurii de tablă lovite de gratiile puşcăriei.
Şerban Huidu: Greu de spus. Aş vedea un duet Băsescu – Ponta, ajutat de Crin Antonescu şi la backing vocals Vîntu cu Geoană.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News