Culesul fructelor şi legumelor în Marea Britanie. Cum e munca şi cât se câştigă?

Pandemia de coronavirus a silit guvernul Marii Britanii să creeze programul naţional intitulat Pick For Britain, al cărui scop este să atragă personal pentru culesul fructelor şi legumelor. Recent, două britanice au povestit ce presupune munca respectivă şi cât se câştigă.

Lucy și Martha s-au înscris la campania Pick For Britain (culege pentru Marea Britanie), care ajută la salvarea industriei agricole.

Fermele din Marea Britanie caută lucrători temporari în formă și sănătoși pentru a le ajuta la livrarea fructelor și legumelor de cea mai bună calitate.

Pick For Britain este o campanie națională, care aduce lucrătorii și angajatorii împreună, pentru salvarea industriei agricole.

Campania îi aduce într-un singur loc pe cei care caută un loc de muncă, de la culegători și ambalatori, până zootehnişti, tractorişti şi şoferi pe motostivuitoare.

Pick For Britain este șansa perfectă de a trece peste lunile de vară și de a câștiga bani dacă sunteți student, conform autorităţilor din Regatul Unit.

De asemena, programul este o modalitate de a continua munca pentru cei în concediu și o modalitate excelentă de a cunoaște oameni noi și de a face parte dintr-un efort național extraordinar pentru a livra alimentele de sezon pe farfuriile oamenilor.

O lucrătoare britanică care s-a înscris la muncă este Lucy, care locuiește în Londra şi care călătorea în Africa sub-sahariană când a lovit criza generată de coronavirus.

În acel moment, ea s-a întors acasă și acum a fost integrată în programul Pick for Britain. „Lucrez la una dintre instalaţiile pentru salata iceberg.

Rămân pe teren și este minunat - mă bucur foarte mult. Este o atmosferă grozavă de echipă.

Te miști odată cu instalaţia, trebuie să fii în pas cu ritmul pe care îl aleg băieții şi este foarte distractiv. Mă bucur că fac ceva util cu timpul meu.

L-aș recomanda (programul) 100% altcuiva. Mă distrez foarte bine, oamenii sunt foarte drăguți și este plăcut să stai în aer liber și să faci ceva fizic”, a spus Lucy.

Deși activitatea poate fi solicitantă, munca în fermă este în prezent considerată o muncă-cheie și este un mod sănătos și productiv de a sprijini comunitățile locale în această perioadă dificilă.

De obicei, cine este interesat trebuie să aibă cel puțin 18 ani pentru a lucra la o fermă, dar pot exista şi roluri pentru tinerii între 16 și 18 ani, în funcție de activitate.

Pentru majoritatea muncilor nu este necesară experiența anterioară, mai ales că pregătirea specifică este asigurată la ferme.

Fermierii caută mai ales persoane care pot avea o săptămână de lucru completă, dar zilele și orele pot varia în funcție de fermă și în funcție de vreme.

Plata depinde de angajatorul și de munca prestată. Se poate plăti conform unui orar sau la bucată, în funcție de cât culege fiecare.

Cei interesaţi vor fi întotdeauna plătiţi cu salariul minim pe economie pentru activitatea prestată, conform Daily Star.