Rezultatele autopsiei: Gaddafi a fost împuşcat în cap | VIDEO

Rezultatele autopsiei: Gaddafi a fost împuşcat în cap | VIDEO

Corpul fostului lider libian Muammar Gaddafi va fi predat rudelor sale, conform unui acord la care s-a ajuns cu guvernul interimar de la Tripoli, conform postului de televiziune Sky News.

UPDATE 3. Human Rights Watch a cerut o autopsie supervizată la nivel intenaţional şi o anchetă pentru stabilirea cauzelor exacte ale morţii colonelului libian. Unul dintre oficialii HRW a declarat că este puţin probabil ca Gaddafi să fi murit într-un schimb de focuri. Peter Bouckaert, directorul HRW, consideră că liderul libian a fost bătut cu bestialitate de mulţime, potrivit CNN. UPDATE 2. Gaddafi a murit din cauza unei răni provocate de un glonţ în zona capului, a declarat Othman al-Zintani, şeful echipei de doctori legişti care a realizat în cursul nopţii autopsia cadavrului fostului lider libian.  Medicul a spus că autopsia a fost terminată astăzi, dar că nu va dezvălui mai multe detalii înainte să predea un raport procurorului general. UPDATE1. Medicii criminalişti libieni au încheiat autopsia pe corpul colonelului, a declarat în această dimineaţă unul dintre cei care au participat la autopsie. Acesta nu a dezvăluit nimic din rezultatele autopsiei, dar se pare că acţiunea a avut loc la o morgă din oraşul Misrata,  la circa 200 de kilometri est de "Cred că decizia a fost luată deja, şi aceasta este de a preda corpul lui Gaddafi familiei sale", a declarat purtătorul de cuvânt pentru afaceri externe al Consiliului Naţional de Tranziţie, Ahmed Jibreel, citat de Sky News, preluat de Agerpres. El a adăugat că locul mormântului lui Gaddafi nu a fost stabilit încă, dar acesta trebuie să fie secret pentru a împiedica transformarea sa într-un altar pentru cei fideli dictatorului. Expus într-un centru comercial

Cadavrul lui Gaddafi este ţinut în prezent într-o cameră frigorifică dintr-un centru comercial din Misrata şi sute de libieni au stat la coadă să-l vadă.

Circumstanţele în care Gaddafi a murit rămân controversate. Oficiali ai Consiliului Naţional de Tranziţie susţin că a fost prins într-un schimb de focuri între loialişti şi trupele anti-Gaddafi, dar martori oculari spun că a fost împuşcat direct, de la mică distanţă, de tineri rebeli după ce a fost capturat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rusia şi organisme internaţionale pentru drepturile omului au cerut o anchetă independentă pentru a clarifica cum a fost ucis colonelul libian, care a condus ţara timp de 42 de ani.

Între timp, declaraţia oficială de "eliberare" a Libiei de sub domnia lui Gaddafi este aşteptată să fie anunţată în cursul zilei de azi în oraşul Benghazi, unde a început revolta împotriva dictatorului cu opt luni în urmă. CITIŢI ŞI:

  • Gaddafi vâna în România păzit de virgine ucigaşe 
  • Imagini cu execuţia lui Gaddafi
  • O ţigară şi apă, ultimele dorinţe. Fiul lui Gaddafi, lăsat să sângereze până la moarte

 <iframe src="http://www.youtube.com/embed/UgxUwygQ6xw" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe>