Judecătoarea a răspuns astfel unei solicitări de marţi a preşedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, care aştepta de la CSM instrucţiuni privind modul în care aleşii pot avea acces la dosarul lui Mitrea, pentru a-şi îndeplini atribuţia prevăzută de Constituţie cu privire la cercetarea miniştrilor.

În opinia Lidiei Bărbulescu, CSM ar încălca legea dacă ar da astfel de instrucţiuni. Aceasta a apreciat însă că parlamentarii ar trebui să gestioneze actele din dosarul lui Mitrea astfel încât să fie respectat „caracterul preponderent nepublic“ al oricărei anchete penale.
 
Conducerea Camerei a cerut sfaturi de la CSM după ce unii dintre membrii Biroului Permanent şi-au exprimat temerea că, dacă actele din dosar devin publice în această fază, întreaga anchetă ar putea fi compromisă. Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis săptămâna trecută la parlament dosarul în care fostul ministru al transporturilor, în prezent deputat PSD, este cercetat pentru luare de mită.

La rândul său, Parchetul General a trimis Senatului două dosare în care fostul ministru al economiei Codruţ Şereş este cercetat pentru trădare prin transmitere de secrete în dosarul privatizărilor strategice şi de subminarea economiei naţionale în dosarul „Hidroelectrica“.