Membrii Consiliului au spulberat astfel „visul“ fostului ministru al justiţiei de a-l supune unei adevărate „execuţii publice“ pe şeful Secţiei a II-a a DNA, procurorul Doru Ţuluş.
 
Deşi mai-marii CSM au infirmat până acum că Ţuluş ar fi fost de fapt „ţinta“ controalelor ordonate de ministrul Chiuariu – anchetat de procurorii Secţiei a II-a a DNA -, confirmarea a venit, ieri, din partea procurorului general. „Se reţine că s-au remediat deficienţele constatate anul trecut şi că activitatea managerială a fost bună. Sigur că sunt câteva deficienţe la Secţia a II-a…“, şi-a început procurorul general „pledoaria“. Referindu-se la ultimul raport de control, Laura Codruţa Kovesi a adăugat că, în cazul Secţiei I a DNA, inspectorii explică motivele pentru care unele dosare ar fi tergiversate, în schimb, la Secţia a II-a, sunt enumerate doar câteva cauze, iar explicaţiile lipsesc.

În final, după ce au căzut de acord că problemele de la DNA „s-au cam rezolvat“, membrii CSM au decis să-i ceară procurorului general date despre stadiul dosarelor instrumentate de procurorii anticorupţie, precum şi despre modul în care au fost soluţionate cele care au ajuns pe rolul instanţelor.