CSM a încetat să-l mai vâneze pe procurorul Ţuluş

CSM a încetat să-l mai vâneze pe procurorul Ţuluş

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat, ieri, că mare parte a deficienţelor descoperite la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în perioada mandatului lui Tudor Chiuariu au fost remediate.

Membrii Consiliului au spulberat astfel „visul“ fostului ministru al justiţiei de a-l supune unei adevărate „execuţii publice“ pe şeful Secţiei a II-a a DNA, procurorul Doru Ţuluş.   Deşi mai-marii CSM au infirmat până acum că Ţuluş ar fi fost de fapt „ţinta“ controalelor ordonate de ministrul Chiuariu - anchetat de procurorii Secţiei a II-a a DNA -, confirmarea a venit, ieri, din partea procurorului general. „Se reţine că s-au remediat deficienţele constatate anul trecut şi că activitatea managerială a fost bună. Sigur că sunt câteva deficienţe la Secţia a II-a...“, şi-a început procurorul general „pledoaria“. Referindu-se la ultimul raport de control, Laura Codruţa Kovesi a adăugat că, în cazul Secţiei I a DNA, inspectorii explică motivele pentru care unele dosare ar fi tergiversate, în schimb, la Secţia a II-a, sunt enumerate doar câteva cauze, iar explicaţiile lipsesc.

În final, după ce au căzut de acord că problemele de la DNA „s-au cam rezolvat“, membrii CSM au decis să-i ceară procurorului general date despre stadiul dosarelor instrumentate de procurorii anticorupţie, precum şi despre modul în care au fost soluţionate cele care au ajuns pe rolul instanţelor.

Ne puteți urmări și pe Google News