Evenimentul Zilei > Social > Csibi Istvan, audiat de procurorii DIICOT
Csibi Istvan, audiat de procurorii DIICOT

Csibi Istvan, audiat de procurorii DIICOT

Omul de afaceri va fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel, care trebuie să decidă dacă emit sau nu mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele său.

Csibi Istvan a fost audiat în această dimineaţă timp de o oră, după ce noaptea trecută a stat ore bune faţă în faţă cu procurorii DIICOT.

Anchetatorii spun că, Csibi Istavan, alături de alte 18 persoane ar fi comis zeci de infracţiuni economice în perioada 1999-2004. Omul de afaceri a fost reţinut aseară, după ce procurorii DIICOT şi polţistii de la crimă organizată i-au perchiziţionat locuinţa din Miercurea Ciuc.

Csibi Istvan este acuzat de instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie la folosirea de acte falsificate la autoritatea vamală.

Omul de afaceri a fost cercetat şi trimis în judecată în mai multe dosare pentru o serie de infracţiuni comise la Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş.
 

Acesta a fost condamnat, în data de 31 ianuarie, de Judecătoria Roman, la şapte ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate, dar a fost achitat în cazul comiterii infracţiunii de şantaj, acesta fiind un alt dosar.
 

El mai este cercetat în alte patru dosare. Arestat în septembrie 2004 pentru fapte de corupţie, a fost eliberat, în 24 martie 2006, din Penitenciarul Botoşani, alături de alte cinci persoane din anturajul său.Curtea de Apel Suceava a decis eliberarea din arest a omului de afaceri Csibi Istvan pe motiv că prelungirea detenţiei acestuia – în condiţiile în care a stat arestat timp de peste un an şi trei luni – ar contraveni principiilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.
 
(13:35)