Judecătorii vor anunţa decizia în data de 7 martie. Avocata lui Toni Greblă a declarat, ieri, că măsurile de supraveghere tehnică în cazul acestuia au fost puse în executare de „alte organe decât cele judiciare”, respectiv de trei unităţi ale SRI, precum şi de DGIPI. Astfel, procesele verbale de redare a acestor convorbiri ar fi fost întocmite de către DGIPI, nu de către Serviciul Tehnic de la DNA.

„Atât Codul penal din 1969, cât şi noul Cod penal prevăd în mod expres că punerea în executare a măsurilor se face de către procuror sau de către organul de cercetare penală delegat de acesta”, a arătat avocata.

Interceptări măsluite

Mai mult, interceptările ar fi fost redate greşit, potrivit avocatei. Aceasta a dat şi câteva exemple în care pe înregistrare se aude „am fost la spălat”, iar pe hârtie a fost trecut „am fost la Palat”, iar fraza „Auzi, ce este de vrea să ne vadă?” s-a transformat în „Auzi, dar ce îi iese de vrea să ne vadă?”.

Victor Ponta, audiat în dosarul lui Sebastian Ghiţă

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat, ieri, la Instanţa supremă în dosarul în care Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată pentru intervenţii la vârful Parchetului şi Poliţiei Prahova.

Audiat în instanţă, fostul şef al Parchetului Curţii de Apel Prahova, Liviu Mihail Tudose, a spus că s-a întâlnit cu Victor Ponta în sediul Guvernului, iar acesta i-ar fi propus să fie numit întro funcţie la DLAF sau Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Întâlnirea cu Victor Ponta ar fi avut loc la insistenţele lui Sebastian Ghiţă. În sala de judecată, Ponta a negat că Sebastian Ghiţă i-ar fi solicitat să-l numească pe Liviu Tudose în vreo funcţie.

„Ghiţă nu mi-a solicitat niciodată să-l numesc sau să-i ofer pro curorului Tudose vreo funcţie”, a declarat Ponta. Fostul premier a confirmat că a avut două scurte întâlniri cu Tudose: una în care acesta din urmă i-a dat o invitaţie pe care n-a apucat să o onoreze, iar a doua la o nuntă unde şeful Parchetului CA Prahova era naş.