Jurnalistul  Velimir Bujanec a anunţat pe social media că  echipa editorială Direktno a trimis o scrisoare la Biroul președintelui croat, d-na Kolinda Grabar-Kitarovic, cu o singură întrebare clară: "Veţi semna așa-numitul Acordul de la Marrakech privind migranții?"

În răspunsul pe care consiliul său de redacție îl primește, președintele Grabar-Kitarovic afirmă: "Fiţi sigur că nu voi semna Acordul de la Marrakech ", scrie Bujanec pe Facebook.

Răspunsul Președintelui a fost transmis de purtătorul de cuvânt al acesteia, doamna Ivana Crnić, și, printre altele, afirmă:  "Preocuparea dvs. cu privire la migrația ilegală și Acordul de la Marrakech este absolut ușor de înțeles, însă în acest caz nu este vorba de acceptarea migranților ilegali. Echipa președintelui este implicată sub orice formă în negocieri (…). Asigurați-vă că nu se va semna Acordul de la Marrakech … ".

Croația aderă la un număr din ce în ce mai mare de țări care au decis să nu semneze pactul ONU privind migrația. Anterior Statele Unite, Ungaria și Austria au refuzat să o semneze. Iar ţări precum Polonia și Republica Cehă se opun în mare parte acestui pact ONU. Mesajul jurnalistului Velimir Bujanec de pe social media îl puteţi citi AICI.