Criza financiară aminteşte operatorilor din turism de 9/11

Criza financiară  aminteşte operatorilor din turism de 9/11

Agenţiile de turism din România sunt din ce în ce mai îngrijorate de efectele iminente ale crizei financiare asupra afacerii lor. Aceştia aseamănă situaţia actuală cu consecinţele atacurilor teroriste din SUA, din 2001.

Marile firme din domeniu prevăd o scădere a turismului în 2009, în special pe business travel şi pe incoming.

"Toată lumea se simte în pericol ca urmare a acestei crize, pentru că nu se ştie unde va ajunge", a spus Nicolae Demetriade, directorul general al Happy Tour.

"Toată lumea este îngrijorată, ne aşteptăm la scăderi", a spus şi Adrian Albu, directorul executiv al agenţiei de turism Visit Romania.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Va fi afectat business travelul şi incomingul cel mai probabil, ceea ce îmi reaminteşte de situaţia din timpul atacurilor teroriste din 11 septembrie, când au existat companii care şi-au sistat călătoriile şi turişti care nu mai zburau cu avionul", a spus Mircea Vladu, directorul general al Prestige Tours.

Însă, operatorii turistici sunt optimişti cu privire la afacerile lor de la sfârşitul acestui an şi argumentează prin aceea că pachetele turistice au fost deja achiziţionate înainte de criza economică.

 

 Sursa: Daily Business