Criza energetică ar putea fi oprită. Care este planul Occidentului pentru a trece peste această iarnă

Sursa foto: The Washington Institute

Piața europeană ar putea fi, în curând, „asediată” de petrolul iranian, în contextul în care așa-zisul prieten al Rusiei a reușit să acumuleze 100 de milioane de barili de petrol ce așteaptă să fie livrați.

Criza energetică în care Europa se scufundă ar putea fi oprită cu ajutorul Iranului, care așteaptă unda verde pentru a livra 100 de milioane de barili de petrol.

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, a anunțat că embargoul rusesc va deschide o nișă de 1,25 milioane de barili pe zi pe piața europeană, pe care Iranul o vizează.

Mai mult, după ridicarea embargoului, Iranul se pregătește să exporte 3 milioane de barili pe zi Occidentului.

Teheran a anunțat că va crește producția de petrol

Decizia lui Putin de a declara război lumii democratice a „trezit” interesul țărilor pentru a-și vinde marfa Occidentului, în contextul în care Rusia a fost izolată complet.

În cazul în care embargoul asupra petrolului iranian va fi ridicat, diplomația rusă se va confrunta cu o problemă serioasă. Relațiile dintre Rusia și Iran s-au schimbat după invadarea Ucrainei, scrie timpul.md.

Mai exact, în urmă cu o zi, ministrul iranian de Externe, Hossein Amirabdollahian, a transmis lui Putin o inițiativă de pace, pentru a opri războiul izbucnit pe 24 februarie.

Potrivit Politico, Iranul ar avea de gând să importe țiței rusesc pe coasta sa nordică a Mării Caspice și apoi ar putea vinde cantități echivalente de țiței în numele Rusiei în petroliere iraniene care pleacă din Golful Persic.

Iranul se pregătește să „inunde” Europa cu petrol. Rusia, trădată?

Reamintim că Iranul a livrat Rusiei mai multe drone pentru a fi folosite în războiul cu Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a anunțat acum două zile că avioane de transport ruse au îmbarcat echipamente de drone pe un aerodrom din Iran timp de mai multe zile în luna august. Cu toate acestea, armata rusească s-a confruntat cu deficiențe ale dronelor fabricate în Iran.

„Informaţiile noastre ne indică faptul că dronele din acest transfer au arătat deja numeroase deficienţe”, a mai precizat Ryder.