Manifestanţii, printre care se aflau şi aproximativ 50 de membri ai grupării Pravîi Sektor, au scandat sloganuri ca "Odesa în Ucraina!", "Glorie Ucrainei!" şi au cântat imnul naţional.

Ivan Katerinciuk, şeful poliţiei din regiunea Odesa, însoţit de cei doi adjuncţi, le-a spus, la megafon, că "toată lumea este egală în faţa legii, de aceea contez pe ajutorul şi susţinerea voastră". "Ucraina este unită, iar Odesa face parte din Ucraina", a continuat el, relatează Mediafax.

"Nu interzicem nimănui să organizeze manifestaţii paşnice şi să-şi exprime punctele de vedere, dar suntem împotriva celor care fac propagandă separatismului şi divizării Ucrainei, iar eu cred că suntem de acord asupra acestui lucru", a adăugat el, după care a scandat la rândul său "Glorie Ucrainei!".

Manifestanţii au pornit ulterior către Casa Sindicatelor, und au arborat, la loc, steagul ucrainean, dat jos şi ars sâmbătă de către activiștii pro-ruși.

Duminică după-amiză, peste 2.000 de manifestanţi proruşi au lansat un atac asupra sediului poliţiei ucrainene din Odesa, care a fost astfel nevoită să înceapă eliberarea celor reţinuţi după violenţele de vineri seară, când 46 de persoane au fost ucise şi peste 125 rănite în urma incendiului de la Casa Sindicatelor şi a confruntărilor între susţinătorii guvernului de la Kiev şi militanţii proruşi. Citiți mai multe AICI.