John Kerry și-a exprimat și îngrijorarea cu privire la "mișcările provocative ale trupelor rusești" de la granița dintre Rusia și Ucraina. 

Între timp, militanții pro-ruși continuă acțiunile de ocupare a clădirilor oficiale din mai multe orașe aflate în regiunea de est a Ucrainei.

Pe de altă parte, oficialii UE se vor întâlni mâine pentru a discuta noi sancțiuni la adresa Rusiei, în contextul în care și țările membre G7 au convenit să intensifice măsurile împotriva Moscovei.

La rândul său, președintele Barack Obama a subliniat astăzi, în cadrul unei vizite oficiale în Malaysia, că trebuie transmis un nou mesaj către Rusia, prin care să i se ceară oprirea acțiunilor de destabilizare a estului Ucrainei. Liderul de la Casa Albă a mai precizat că "încă este posibilă dezarmorsarea acestei situații pe cale diplomatică".

De cealaltă parte, Rusia a declarat ieri că "va lua toate măsurile necesare" pentru a ajuta la eliberarea celor opt membri OSCE reținuți la Slaviansk, împreună cu mai mulți militari ucraineni. Militanții pro-ruși au precizat că vor elibera ostaticii în schimbul unor prizonieri reținuți de forțele militare ucrainene, însă autoritățile de la Kiev susțin că membrii OSCE sunt folosiți drept scuturi umane.