Evenimentul Zilei > International > Criza din UCRAINA: Începe „bătaia” pe comori? Unde se duce AURUL sciţilor?
Criza din UCRAINA: Începe „bătaia” pe comori? Unde se duce AURUL sciţilor?

Criza din UCRAINA: Începe „bătaia” pe comori? Unde se duce AURUL sciţilor?

„Dacă exponatele colecţiei de aur scitic din muzeele din Crimeea vor fi predate Kievului, aşa ceva va crea un precedent negativ şi va încălca legile muzeelor şi îi va obliga pe crimeeni să se adreseze Curţii Internaţionale”.

Aceasta consideră preşedintele comisiei pentru cultură a Camerei publice a Rusiei, Andrei Kovalciuk, citat de către Vocea Rusiei.
Colecţia de aur scitic a fost luată din muzeele din Crimeea pentru a fi prezentată la expoziția de la Muzeul arheologic Allard Pierson din Amsterdam la începutul lunii februarie, înainte ca Crimeea să adere la Rusia.

Ministerul culturii din Ucraina a declarat că exponatele colecţiei vor fi înapoiate Kievului, deoarece au fost recunoscute proprietate a Ucrainei. Universitatea din Amsterdam, căreia îi aparţine Muzeul Pierson, nu a confirmat deocamdată această informaţe.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.