Evenimentul Zilei > International > CRIZA DIN UCRAINA. Drapelul ucrainean a fost arborat pe primăria din Slaviansk. Armata a reușit să forțeze retragerea rebelilor proruși
CRIZA DIN UCRAINA. Drapelul ucrainean a fost arborat pe primăria din Slaviansk.  Armata a reușit să forțeze retragerea rebelilor proruși

CRIZA DIN UCRAINA. Drapelul ucrainean a fost arborat pe primăria din Slaviansk. Armata a reușit să forțeze retragerea rebelilor proruși

Drapelul Ucrainei a fost arborat pe clădirea primăriei din orașul Slaviansk, bastion separatist din estul țării care se află în prezent sub controlul forțelor de la Kiev. Anunțul a fist făcut de ministrul apărării Valeri Gheletei și șeful Statului-Major generalul Viktor Mujenko, informează AFP, citată de Agerpres.

Cei doi oficiali i-au dat vestea președintelui Petro Poroșenko care a ordonat sâmbătă arborarea drapelului Ucrainei pe clădirile administrative din orașul Slaviansk, unde în cursul nopții armata ucraineană a reușit să forțeze retragerea rebelilor proruși și a liderului lor, Igor Strelkov.

Valeri Gheletei a precizat că serviciile sociale esențiale și funcționarea poliției au început să fie restabilite la Slaviansk. Potrivit unui comunicat al președinției ucrainene, o misiune umanitară a început să ofere asistență locuitorilor din oraș.

Șefii forțelor armate l-au informat de asemenea pe președinte că, în așteptarea unei noi operațiuni armate, o unitate de recunoaștere se află la Kramatorsk, la 15 kilometri de Slaviansk, pentru a vedea dacă orașul, unde s-au retras insurgenții, potrivit televiziunii ruse, nu este minat.

Liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, separatistul Aleksandr Borodai, a fost citat de agenția Interfax spunând că separatiștii proruși din estul Ucrainei au fost forțați să-și părăsească pozițiile de-a lungul frontului lor de nord în urma unei ofensive a forțelor guvernamentale, relatează Reuters.

"Forțele punitive din Ucraina au lansat o ofensivă la scară largă. Având în vedere superioritatea numerică a trupelor inamice, unități ale forțelor armate ale Republicii Populare Donețk au fost forțate să-și părăsească pozițiile din sectorul nordic al frontului și să se multe în alte poziții", a spus Aleksandr Borodai.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: