Mai mulţi membri ai personalului medical de la spitalul Kalinina au declarat pentru France Presse că nimeni nu a fost rănit în timpul bombardamentelor.

Au fost lovite morga şi două clădiri ale spitalului. Câteva zeci de pacienţi au fost duşi în adăposturi, unii dintre ei fiind transportaţi cu tărgile.

Explozii foarte violente au putut fi auzite în jurul orelor 6:30 ale dimineţii.

Totodată, sâmbptă, stadionul echipei Şahtior Doneţk, antrenată de românul Mircea Lucescu, a fost lovit de două obuze. Explozii puternice s-au înregistrat după ce proiectilele au atins arena. Faţada de nord-vest a stadionului, precum şi sistemele de comunicaţie şi cel de alimentare cu energie electrică au fost avariate.

Cancelarul german Angela Merkel a efectuat o vizită sâmbătă în Ucraina. Liderul de la Berlin a pledat pentru un acord de încetare a focului complet în Ucraina și a insistat ca Moscova să se implice în planul de pace alături de Kiev, apreciind că succesul nu este posibil dacă doar o singură parte este interesată de soluția diplomatică. "E nevoie de ambele părți pentru a avea succes. Nu se poate obține pacea pe cont propriu. Sper ca discuțiile cu Rusia să ducă la rezultate", a spus Merkel.