Tomas Ryde, selecționerul echipei naționale de handbal feminin, a organizat un stagiu de pregătire de două zile și jumătate, dar n-a putut fi prezent la reunire. Duminică, suedezul, care este si antrenor la CSM București, a avut meci cu HC Zalău. În aceste condiții, Radu Voina, fost selecționer al primei reprezentative, a lansat un atac la Ryde.

„Antrenorii de la cluburi e normal să fie nemulțumiți, le perturbă programul de pregătire, abia au pus echipele în teren, cât de cât, și acum o iau de la capăt. Plecăm de la altă premisă, sigur că fiecare antrenor vrea să fie special.

Ryde vrea să aplice stilul suedez în România. El trebuia să informeze federația, e o Comisie tehnică și asta își dădea sau nu acordul. Printre atâția oameni de la federație, cineva ar fi întrebat care e scopul acestei întâlniri? Puteai să faci o scrisoare spre toate cluburile, puneai tot lotul lărgit și spuneai ce vrei să faci. Cheltuielile cu fetele care vin și se întorc, cine le suportă?”, întreabă Radu Voina.

„Prea îi ia de proști pe antrenorii români, adică el face convocările, dar el nu e la reunire. Mi se pare neprofesionist”, a spus Voina pentru „Gazeta Sporturilor”.

Te-ar putea interesa și: