Evenimentul Zilei > Actualitate > Cristina Neagu, cel mai bine plătit sportiv din România
Cristina Neagu, cel mai bine plătit sportiv din România

Cristina Neagu, cel mai bine plătit sportiv din România

CSM București a transferat una dintre cele mai mari handbaliste ale lumii, pe care o va remunera cu un salariu fabulos

Transferul anului în handbalul românesc a fost dat, ieri, de CSM București. Campioana en-titre a Ligii Campionilor a reușit să obțină semnătura celei mai bune jucătoare a lumii în 2014 și 2015, Cristina Neagu.

Vrea trofeul suprem cu CSM

Astfel, interul-stânga a lăsat în urmă gruparea muntenegrenă ZRK Buducnost Podgorica, alături de care a câștigat Liga Campionilor EHF şi titlul de cea mai bună marcatoare a aceleiaşi competiţii. În vârstă de 28 de ani, Neagu a semnat un contract valabil pe doi ani cu CSM București și speră să repete performanța de a cuceri râvnitul titlu continental și cu formația din Capitală: „Sunt bucuroasă că mă întorc acasă, este prima oară când am șansa să joc la cel mai înalt nivel în orașul meu natal. Unul dintre visele mele e să câștig Liga Campionilor cu o echipă românească și cred cu tărie că am această șansă cu CSM București”, a mărturisit, ieri, Cristina Neagu. „Tricolora” în vârstă de 28 de ani va fi prezentată la noua sa echipă în martie, unde va fi plătită cu circa 250.000 de euro pe sezon, plus prime de obiectiv.

Plan de viitor

Repatrierea handbalistei este doar un prim pas al unei strategii de lungă perioadă, conform spuselor lui Alin Petrache, președintele interimar al clubului CSM București. „Sunt extrem de încântat să văd că o sportivă de talia Cristinei Neagu a ales CSMB. Era frustrant să vezi o astfel de jucătoare evoluând pentru o echipă din afara României. Una dintre misiunile viitoare ale CSM București va fi readucerea în țară a cât mai multor valori autohtone”, a opinat Petrache.

De-a lungul carierei, Neagu a mai evoluat pentru echipele Rulmentul Braşov (2006-2009), Oltchim Râmnicu Vâlcea (2009-2013) și Buducnost Podgorica (2014- 2017). Totodată, Cristina a fost şi cea mai bună handbalistă din România în 2009, 2010, 2015 şi 2016. La nivel de națională, a fost medaliată cu bronz la Campionatul European 2010 şi Campionatul Mondial 2015.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: