Cu o singură etapă rămasă în grupele Campionatului European, Portugalia, selecționată ce se număra printre favorite, nu a putut profita de acest statut și a remizat, 0-0, cu Austria, pe „Parc des Princes” din Paris. Acesta a fost al doilea rezultat de egalitate al lusitanilor în Grupa F, după debutul împiedicat cu Islanda, scor 1-1.

În fața Austriei, portughezii și-au trecut cele mai mari ocazii de a marca prin Cristiano Ronaldo, dar fără succes. Starul lui Real Madrid nu a putut perfora poarta austriecilor, deși a avut 10 șuturi pe poartă. Cel mai grav lucru este că Ronaldo a ratat penalty-ul din minutul 78, șutând direct în bara porții lui Almer. Tot goalkeeperul Austriei fiind și „zidul” care s-a opus anterior șuturilor lui Ronaldo.

Ironizat de Lieneker

Totuși, Portugalia păstrează șanse la calificarea în fazele eliminatorii de la Euro, cu două puncte. Miercuri, în ultima etapă a Grupei F, trupa lui Fernando Santos va întâlni Ungaria, reprezentativă ce s-a calificat deja în „optimi”, la prima sa participare europeană după o pauză de 44 de ani.

Ratările lui Ronaldo din timpul partidei cu Austria i-au adus și reacții negative. Gary Lieneker, fostul golgheter englez, l-a ironizat pe lustian, pe Twitter: „Ronaldo, fără gol din 36 de lovituri libere în turneele majore. Gareth Bale: 2 goluri din 3 lovituri libere în turnee majore. Cred că pot explica eșecul lui: mă gândeam ca va fi cel mai bun marcator al turneului”.

Te-ar putea interesa și: