Evenimentul Zilei > Politica > Cristian Tudor Popescu îl atacă DUR pe un lider PSD: „Echivalentul hai sictir!”
Cristian Tudor Popescu îl atacă DUR pe un lider PSD: „Echivalentul hai sictir!”

Cristian Tudor Popescu îl atacă DUR pe un lider PSD: „Echivalentul hai sictir!”

Cristian Tudor Popescu l-a atacat dur pe şeful Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae. Se pare că totul a pornit de la afirmațiile membrului PSD din ultima vreme care l-au scos din sărite pe jurnalist.

Nicolae a declarat că cei care i-au criticat amendamentele depuse la legea grațierii „fie sunt foarte proști, fie sunt ticăloși”. 

„Nu știu ce vârstă are acest ins. Probabil sub 50 de ani. Echivalentul la ce a spus este „altă întrebare”, al lui Iordache. Și echivalentul ambelor adică „proști-ticăloși-Nicolae și altă-întrebare-Iordache” este „hai sictir”. Oamenii ăștia, domnul ăsta, cu toate că e destul de tânăr, se vede clar cum regretă din adâncul sufletului că nu au prins societatea de dinainte de 89. Nu le vine să creadă. Cum domne adică? Vorbesc eu, Șerban Nicolae, liderul senatorilor, și voi îndrăzniți să mă contraziceți? În loc să vă adăpați? În loc să vă notați? Era minunat pentru acest domn înainte de 89. Ce făcea presa înainte de 89? Cuvânta tovarășul cel mare, dar și tovarășii de la județ, de partid, care deschideau gura de două-trei ori și așa zisul ziarist trebuia să noteze în carnețel nu să pună întrebări stupide, proaste și ticăloase. Era ordine domne atunci. Se vede suferința. Omul ăsta suferă sincer că nu trăiește în perioada de dinainte 89. Trebuie să stea în dezordinea asta în care își permit ăștia să-i pună întrebări, tot felul de așa ziși jurnaliști pe care îi disprețuiește din tot sufletul.

 De fapt Ion Iliescu este părintele multor lucruri din țara asta, dar li părintele acestei atitudini. Ia să vedem ce-i cu băieții ăștia de la presă de acolo?- Mi-l amintesc prin 90. Presa și în general societatea civilă, oamenii care pun întrebări, trebuie să fie o anexă a partidului, nu să vină ei cu tot felul de întrebări așa din capul lor. Asta este suferința domnului ăsta Nicolae, preocupat cu grațierea infractorilor.

Dacă încerca cineva înainte de 89 așa ceva, era dat afară imediat, suferea consecințe pe toate planurile, dacă nu era și arestat. Într-un fel trebuie să zică cineva și domnul: adică băi, nu vedeți cine sunt eu? Voi sunteți niște proști și ticăloși”, a spus jurnalistul la Digi24 TV.