Evenimentul ZileiEVZ SpecialCristian Tudor Popescu, despre Dăncilă: „Faptul că este o nesimțită (…)”

Cristian Tudor Popescu, despre Dăncilă: „Faptul că este o nesimțită (…)”

Cristian Tudor Popescu, despre Dăncilă: „Faptul că este o nesimțită (…)”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat în cadrul unei emisiuni televizate, după eșecul de la prezidențiale, șansele de regenerare electorală a PSD-ului și o eventuală schimbare a Vioricăi Dăncilă de la cârma partidului.

„Potrivit procedurilor de la Partidul Comunist, nu va fi dată jos Dăncilă mâine. O să se convoace CEx, se frământă problema în colectiv cu tovarășii. Chestiunea este că ei ar da-o jos, dar pe cine să pună în loc? PSD e într-o situație în care n-a fost niciodată. Mereu, de-a lungul istoriei lui, a existat un continuator, să zicem, un prim-ministru din umbră, un șef de partid din umbră, un președinte din umbră. A existat. Mereu. Iliescu, urmat de Năstase, Năstase de Geoană, Geoană de Ponta. Mereu au avut o soluție în spate. Acum nu au! Nu au. E o contra-selecție perfectă făcută de Dragnea, încât orice om normal se întreabă: care are față de lider, mă, dintre ăștia? Pe cine să pună?” – a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Poza de grup” de la PSD, la anunțarea exit-pollurilor, duminică seara, cu Viorica Dăncilă, încadrata de Olguța Vasilescu, și Gabriela Firea, pe fundal Codrin Ștefănescu, nu a ascăpat nici ea de comentariile gazetarului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Codrin Ștefănescu, în partea stângă. Zâmbăreț. Deci, Codrin Ștefănescu a revenit, iată-l, acolo. Este ăla, valetul ăla, lacheu, ce este, Steriu, în spate, și cele două prințese războinice, de-a stânga și de-a dreapta, care aproape că o strivesc pe doamna Dăncilă. Oricând Gabriela Firea poate să sară din nou la gât pentru președinția partidului, a mai făcut-o, astă-vară, la candidatura la Președinție și acum are nevoie mai mult de asta, pentru că i-ar asigura și o poziție de forță în competiția pentru Primăria Capitalei”, a explicat Cristian Tudor Popescu

După anunțarea rezultatului votului, Viorica Dăncilă a afirmat că nu-și depune demisia și că nu va pleca din fruntea partidului decât dacă așa se hotărăște prin Congres.

„Asta este, cum spuneam, ceaușismul rânced, strigoiul lui Ceaușescu, căruia românii i-au înfipt țărușul în piept în 26 mai și acum se zvârcolește: Nu răspund decât în fața Marii Adunări Naționale! Clar. Domnule, este ceva…mereu mi se rezervă, mi se aruncă o amintire din asta, pe care o credeam pierdută în negura timpului, dar mai găsesc ceva!

Deci, ce demonstrează faptul că doamna Dăncilă nu-și depune demisia? Faptul că este o nesimțită față de propriul partid, că nu-i pasă de propriul partid în momentul de față, nu i-a păsat niciodată. Dacă ești pesedistă adevărată, acum îți dai demisia. Rămâi în partid, frumos, contribui la munca colectivă și lași pe altcineva, pentru că prezența ei acolo, în fruntea partidului, este o mană cerească în continuare pentru PNL, pentru Iohannis. Asta ar trebui să facă,  dar nu poate.

Nu poate tocmai pentru că are structura ceaușistă băgată în ea atât de bine. Ăsta era principiul lui Ceaușescu: să te ții în șa. Să te ții în șa, indiferent că ești totalmente depășit, că te huiduie toată lumea. Nu, tu te ții acolo, în șa. Asta vrea să facă doamna Dăncilă, spre dauna partidului – ce-a mai rămas din partidul ăsta – național socialist cu accente șovine grave”, a mai afirmat Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă se poate regenera PSD în următorul an și poate reveni pe cai mari în 2020, CTP a conchis: „PSD-ul nu are decizia în legătură cu regenerarea de care spuneți. Decizia e la PNL, la USR, la președintele Iohannis, la PMP, la UDMR. Acolo e decizia.

Dacă aceste partide vor reuși să facă o alianță solidă, care să sprijine guvernul monocolor penelist și guvernul să ia niște măsuri raționale, îndreptate spre cetățean, nu paralele cu cetățeanul, cum le luau guvernele Dragnea, sau chiar împotriva cetățeanului, deci dacă va avea o prestație de bună-credință și o manifestare de unitate a dreptei, atunci PSD nu are nicio șansă. PNL va câștiga și alegerile locale, și mai ales cele parlamentare. Totul depinde de prestația la guvernare. Dacă prestația va fi proastă, atunci se poate întâmpla orice”.

 


Accesează: