Cristian Moldovan: „Obiectivul e califi carea la Rio”

Cristian Moldovan: „Obiectivul e califi carea la Rio”

Antrenorul-coordonator al gimnastelor „tricolore” a spus că misiunea României este obținerea „vizelor” pentru Olimpiada din 2016.

Lotul național de gimnastică feminină merge pe data de 3 octombrie la Mondialul din Nanning sub comanda unei alte echipe de tehnicieni, după ce în urmă cu câteva zile Mariana Bitang și Octavian Bellu, cuplul obișnuit de antrenor-coordonatori ai „naționalei”, au ales să se despartă de lotul național.

Cu gândul la Rio

Ne puteți urmări și pe Google News

Noii tehnicieni, Cristian și Lăcrămioara Moldovan, completați și de Lucian Sandu, le vor conduce pe „tricolore” la turneul final din China, însă cu un colectiv de gimnaste debutante, la care se alătură și campioana europeană din acest an, Larisa Iordache.

Diana Bulimar nu va concura în China

În vârstă de 41 de ani, Lăcrămioara ocupă și funcția de antrenor principal la CS Dinamo, iar în ultimii ani a pregătit gimnaste de perspectivă precum Iordache și Bulimar. Cristian, ca și soția lui, a practicat gimnastica aerobică, reușind să câștige trei titluri mondiale și unul european în proba de trio. Mai mult, în vârstă de 46 de ani, Lucian Sandu este de 16 ani componentul reprezentativei noastre de gimnastică feminină, iar în 2008, coordonatorul a primit distincția Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu două barete.

Contactat de „Evenimentul zilei”, antrenorul în vârstă de 40 de ani a declarat că România va merge la Mondialul de la Nanning cu o echipă formată din gimnaste care vor participa pentru prima dată la un astfel de concurs, iar obiectivul este obținerea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. „Plecarea de la echipă a doamnei Bitang și a domnului Bellu nu a afectat pregătirea lotului. Obiectivul nostru este să obținem calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Dar acum, mergem la acest Mondial pentru a face performanță, chiar dacă avem un lot în care se numără multe gimnaste debutante, care nu sunt obișnuite cu o astfel de competiție, de anvergură. Experiența Larisei le va da încredere celorlalte fete, din postura de lider al echipei. Singura problemă de lot pe care o avem în momentul de față este cea a lui Bulimar. Era un om de bază, dar din păcate accidentarea ei la genunchi a recidivat”, ne-a spus Cristian Moldovan.