Fost ministru al Justiției: Ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor are conotații penale. Un tablou sinistru

Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției, a avut o reacţie fulminată cu privire la incidentul de la Spitalul Foişor. Președintele PMP a dorit să sublinieze că aceeaşi reacţie ar fi avut-o dacă era ministru la Sănătate unul de la PMP.

Cristian Diaconescu consideră că „evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foişor, în miez de noapte, este expresia unei vulgarităţi decizionale care depăşeşte orice limită”.

Cristian Diaconescu: Ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor are conotații penale

Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției, actual președintele al PMP: „Ceea ce vedeți la televizor, din punct de vedere al unui om care a terminat Dreptul, nu al unui profesionist, are conotații penale”, a afirmat preşedintele PMP, duminică seară, la „Dosar de politician” de pe B1 TV.

Şi continuă: „În primul rând, să ne deschidem la cap. Ideea că orice critică în legătură cu ceea ce se vede este o politizare mi se pare un gest de un cinism și de o tenacitate în a respinge realitatea de-a dreptul...”, a declarat fostul ministru.

Întrebat de către Silviu Mănăstire la cine se referă, acesta a explicat: „La diverși, am mai văzut, inclusiv când mi-am permis și eu să spun trei rânduri. Vreau să spun că ce mi-am postat și eu pe Facebook aș fi spus chiar dacă era unul de la PMP ministru de Sănătate, să fie foarte clar!”.

„În al doilea rând, ceea ce vedeți la televizor, din punct de vedere al unui om care a terminat Dreptul, nu al unui profesionist, are conotații penale. E treaba instituțiilor dacă vor vedea ce e de văzut, dar, ca unul cu diplomă de Drept, pot să vă spun că are conotații penale”.

Cristian Diaconescu: Ce a văzut o ţară întreagă a fost un tablou sinistru

Cristian Diaconescu face referire la postarea sa de pe social media în care spunea că: „evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foişor, în miez de noapte, este expresia unei vulgarităţi decizionale:

„Evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foişor, în miez de noapte, este expresia unei vulgarităţi decizionale care depăşeşte orice limită. Nu au importanţă scopul, oportunitatea, argumentaţia de genul «de fapt, intenţia era bună dar a ieşit prost».

Ce a văzut o ţară întreagă a fost un tablou sinistru, oameni derutaţi, speriaţi, în imposibilitatea de a se mişca, evident suferinzi, mulţi jandarmi care nu prea înțelegeau - normal - pe cine trebuie să apere de cine - şiruri de maşini particulare din care ţâşneau oameni trişti, aparţinătorii având drept unic scop să-şi înghesuie rudele în maşini, oriunde se putea pentru a-i scoate mai repede din frig.

Oamenii fugeau pentru că „s-a dat dispoziţie, de sus, să fie evacuaţi”.

Nu contează cine sau ce ordine a dat sau ce plan a stat la baza acestor acţiuni. Problema este mult mai profundă şi ţine de sistemul de reacţie în situaţii de criză. NU are importanţă că pe lanţul de decizie unii au gândit bine şi alţii au gândit prost. NU contează politica. Nişte cetăţeni, cu drept de decizie, au operaţionalizat nişte măsuri privind alți oameni care nu se puteau apăra.
Nu aşa arată o ţară civilizată. Încăierarea pe argumente şi pasarea vinovăţiei nu poate fi decât expresia tristă a incapacităţii unor oameni care hotărăsc în nişte instituţii și care sunt lipsiţi de profesionalism dar mai ales de empatie, într-o situaţie de criză.
Pur şi simplu. aceşti oameni nu înţeleg ce se aşteaptă de la ei, cum ar trebui să se poarte cu semenii lor, într-un moment dificil. Atât. Este o realitate de fapt, într-o Românie exasperată în care oamenii au ajuns să se teamă de protecţia statului mai mult decât de propria boală.
Din păcate actualilor guvernanți și decidenți ai statulului român le lipsește omenia.
Nu aşa se conduce un stat în situaţie de criză”, a concluzionat Cristian Diaconescu.