Evenimentul Zilei > Politica > Cristian Bușoi, intervenție incendiară! Dăncilă este terminată! Este o chestiune de zile
Cristian Bușoi, intervenție incendiară! Dăncilă este terminată! Este  o chestiune de zile

Cristian Bușoi, intervenție incendiară! Dăncilă este terminată! Este o chestiune de zile

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi a atras atenția asupra situației politice actuale. El a explicat că opoziția trebuie să înțeleagă că România nu trebuie să se scufunde, ca noi să o salvăm.

Cristian Bușoi a susținut, într-o postare pe Facebook, că România trebuie să evite o criză politică prelungită.

“Suntem într-o criză guvernamentală. Guvernul Dăncilă nu mai are sprijinul politic necesar și nici suport popular.

Președintele le-a spus cu subiect și predicat că sunt obligați să respecte Constituția, să meargă în fața Parlamentului și să ceară un vot.

Aritmetica parlamentară este clară. Doamna Dăncilă nu are de unde să adune 234 de voturi pentru ca Guvernul PSD să obțină sprijinul necesar.

Am văzut, aseară, că doamna Dăncilă nu conștientizează gravitatea situației, faptul, că în acest moment Guvernul nu are o majoritate în Parlament. În loc să accepte realitatea, în loc să scurteze criza politică, Premierul României refuză să demisioneze, prelungește criza politică și spune că vrea să meargă în Parlament să se supună votului.

Doamna Dăncilă va constata la votul din Parlament că niciun partid politic nu va dori să se mai asocieze cu cel mai slab și incompetent Guvern din istoria României. În aceste momente, toți aliații PSD au fugit, pentru că sunt conștienți de dezastrul pe care l-a făcut PSD în acești ani de guvernare și știu că se apropie decontul politic, alegerile electorale”, a arătat liberalul.

În opinia sa, Guvernul PSD va pleca.

“Este o chestiune de zile. Dar noi, politicienii din opoziție, avem obligația să creăm o alternativă, să dăm României o soluție.

De aceea, cred că este momentul ca toate partidele de opoziție să înțeleagă că nu trebuie să așteptăm ca România să se scufunde, ca noi să o salvăm. Avem o obligație față de țară, avem o obligație față de cetățeni. Trebuie să ne așezăm la masa discuțiilor, să adoptăm un program de măsuri și să încercăm să reparăm, cât mai repede, ce este de reparat.

Dacă Brătienii își puneau problema să accepte guvernarea sau nu, astăzi nu mai aveam România Mare. Datoria omului politic este să servească poporul tot timpul, nu part time și nu doar când consideră el că este în avantajul partidului său”, a comentat Bușoi.

El a susținut că politicienii români trebuie să dea dovadă de responsabilitate. “Nu este timp de jocuri politice mici”, a conchis Bușoi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.