Evenimentul Zilei > Politica > Cristian Bușoi: Declarația lui Liviu Dragnea pe tema RADET – o diversiune ieftină. Primarul Firea nu e în stare de nimic în criza RADET-ELCEN
Cristian Bușoi: Declarația lui Liviu Dragnea pe tema RADET – o diversiune ieftină. Primarul Firea nu e în stare de nimic în criza RADET-ELCEN

Cristian Bușoi: Declarația lui Liviu Dragnea pe tema RADET – o diversiune ieftină. Primarul Firea nu e în stare de nimic în criza RADET-ELCEN

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, consideră că declaraţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, despre situaţia de la RADET sunt o diversiune. Liberalul susține, într-un comunicat de presă, că unica soluţie este ca primarul general Gabriela Firea să plătească datoria de 259 de milioane de lei către RADET şi ELCEN.

"Problema domnului Dragnea este că nu are niciun răspuns clar de dat pentru lipsa de competență a primarului Firea care trebuie să facă un singur lucru: să plătească datoria de 259 de milioane de lei către RADET și ELCEN prin protocolul încheiat în 18.12.2008 și aprobat prin hotărârea 424/2008 a CGMB, care a fost cuprins în bugetul de venituri și cheltuieli a Primăriei Generale pe 2016 și care este o parte a datoriei totale de 3,6 miliarde pe care RADET o datorează ELCEN. Suma de 259 de milioane de lei este asumată clar de Primăria București și doamna primar Firea trebuie să o plătească RADET pentru ca, la rândul său, RADET să poate plăti ELCEN, iar ELCEN să poată plăti DISTRIGAZ", a anunțat Bușoi, în comunicatul de presă. 

Liderul PNL București a adăugat că problema RADET-ELCEN s-a agravat în perioada când edil al Capitalei era Sorin Oprescu, pe care "doamna Firea l-a 'ținut în brațe în campanie".

"Această este problema care a fost agravată ani de zile de către primarul Sorin Oprescu – pe care doamna Firea l-a ținut în brațe în campanie – și care la rândul său nu a achitat toate datoriile municipalității către RADET lăsând Regia să se adâncească în datorii care acum, acumulate, au creat o problemă uriașă", a explicat Cristian Bușoi. 

Și vicepreşedintele PNL Bucureşti, deputatul Ovidiu Raeţchi, a afirmat că este de datoria primarului general, Gabriela Firea "să propună o soluţie viabilă pe termen lung pentru rezolvarea situaţiei RADET-ELCEN". Liberalul consideă că social-democrații trebuie să își asume eșecul pentru starea actuală a sistemului de termoficare, "în condiţiile în care a condus administraţia bucureşteană şi Executivul timp de aproape 4 ani, începând cu 2012".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri că în cazul ELCEN se poate vorbi despre ''constituirea unui grup organizat", care are în centru PNL, şi a făcut apel la premierul Dacian Cioloş să se aplece "cu atenţie" asupra acestei probleme.