Cristian Bușoi a descins la Constanța, unde noul lider al organizației județene a PNL  a fost ales deputatul Bogdan Huțucă, împreună cu primvicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu. Dar, după ce s-a adresat liberalilor constănțeni, a plecat la Călărași. Vizibil afectat de situația din partid, Cristian Bușoi a făcut apel la unitate, sugerând că în PNL  sunt persoane care vor să obstrucționeze fuziunea PNL -PDL și, mai nou, vor să dezbine partidul.
 
“Nu putem separa, in interiorul PNL, estul de vest, Clujul de București sau Clujul de Constanța. Destul am avut  și avem, încă, din păcate, o diviziune între vechii PNL-iști și vechii PDL-iști și cred că orice diviziune care se construiește de către tot felul de strategi în interiorul PNL este profund greșită. De altfel, acest gen de diviziune ne-a adus ca la alegerile locale, la București, să avem patru candidaturi. Și înainte să ne bată PSD, ne-am bătut singuri. Noi trebuie să promovăm ideea de unitate”, a transmis, Cristian Bușoi, liberalilor constănțeni.
  
A venit rândul PSD-ului să fie luat în vizor. Sigur pe el, deprinzând deja aptitudini de orator, secretarul general al PNL, Cristian Bușoi, a spus, tranșant, că liberalii trebuie să facă politica de dreapta. Ba chiar a părut că îi dă dreptate  lui Călin Popescu Tăriceanu. “Trebuie eliminate ajutoarele sociale pentru acei oameni care pot să fie integrați în câmpul muncii, rămânând să fie ajutați acei oameni care nu pot sub nicio formă să fie activi și să muncească. Trebuie să fim suporterul taxelor mici și al stabilității economice.Trebuie taxare zero pentru noi investiții și crearea de locuri de muncă.”

 Făcând referire la împrumutul de 4,7 miliarde de euro făcut de guvernul Grindeanu pentru majorarea salariilor bugetarilor Cristian Bușoi a atacat PSD, prevestind dezastrul. “Nu putem fi și cu mediu privat și cu mediul public, în același timp. Cred că e de datoria noastră să le spunem românilor că banii pe care îi vom împrumuta acum, pentru a face niște creșteri de salarii, sunt bani pe care fiecare român îi vor plăti în anii viitori cu dobândă. Traiul pe datorie este esența inițiativelor PSD”.
 
Cristian Bușoi și-a întregit, apoi, cuvântarea de “candidat” la șefia PNL cu vorbe de sensibilizare a alegătorilor și, în același timp, de asociere a imaginii sale cu președintele Klaus Iohannis. “Cred că avem toate șansele să reușim să ne adunăm, să facem o echipă care, cu pragmatism, să adune cele mai bune forțe din interiorul partidului PNL. Să facem o opoziție foarte dură împotriva PSD. Să reconstruim un parteneriat funcțional cu președintele Klaus Iohannis care trebuie să fie steagul nostru la alegerile prezidențiale din 2019 și să putem, apoi, dacă câștigăm aceste alegeri, să fim învingători în 2020”, a încheiat Cristian Bușoi, plecând, imediat, spre Călărași.

 

 

Te-ar putea interesa și: