Evenimentul Zilei > Politica > Cristian Buşoi, o desfiinţează pe Dăncilă! O acuză de faptul că îi dezinformează pe cei din Comisia Europeană
Cristian Buşoi, o desfiinţează pe Dăncilă! O acuză de faptul că îi dezinformează pe cei din Comisia Europeană

Cristian Buşoi, o desfiinţează pe Dăncilă! O acuză de faptul că îi dezinformează pe cei din Comisia Europeană

În comunicatul publicat de europarlamentarul PNL, Cristian Buşoi, premierul Viorica Dăncilă este acuzată de faptul că dezinformează cu bună ştiinţă instituţiile europene în ceea ce priveşte spitalele regionale.

Vă prezentăm comunicatul integral:

"Declarația Comisarului European Corina Crețu, potrivit căreia Comisia Europeană nu are cunoștință despre intenția Guvernului de a cheltui banii europeni alocați, în actualul exercițiu bugetar, pentru spitalele regionale, doar pentru documentație, și dezacordul exprimat cu privire la acest lucru, incriminează Guvernul Dăncilă. 

Dăniclă, acuzată de rea-credinţă   

Ce fac premierul și Guvernul, prin dezinformarea instituțiilor europene pe tema spitalelor regionale, a devenit de neacceptat.        Amintesc că prezentarea cu rea-credință, de date inexacte cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister săvârșită de către membrii Guvernului în exercițiul funcției, atrage răspunderea membrilor Guvernului, conform Legii răspunderii ministeriale. 

Legea răspunderii ministeriale 

Voi propune PNL modificarea Legii răspunderii ministeriale pentru clarificări în ceea ce privește sancționarea membrilor Guvernului pentru “prezentarea, cu rea-credință, de date inexacte cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului” nu doar către “Parlament sau Președinte”, cum prevede Legea acum, ci și către “instituțiile europene”.     

Peste 60.000 de români mor în fiecare an de cauze care ar putea fi evitate, dacă sistemul de sănătate ar funcționa mai bine.    Alături de continua dezinformare din comunicarea publică a Executivului, există dezinformări și în acte oficiale, așa cum este memorandumul adoptat în decembrie 2018 pentru construirea spitalelor regionale, în care sunt introduse informații trunchiate, cu scopul vădit de a dezinforma deopotrivă publicul, instituțiile din țară și instituțiile europene.   

PSD, acuzat de minciună 

PSD a intrat într-o spirală a minciunii și a retractărilor oficiale vizând spitalele regionale, pe măsură ce presiunea publică și a oficialilor europeni asupra Guvernului a crescut. După cum se manifestă Guvernul, PSD este incapabil să facă aceste proiecte ale spitalele regionale. De aici și consecvența cu care liderii PSD din Guvern fac trimitere la parteneriatele public-private şi insistenţa cu care dezinformează instituţiile europene", se arată în comunicatul de presă al europarlamentarului PNL  

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.