Cristian Bușoi, membrul Parlamentului European, a vorbit despre Zilele Cercetării și Inovației din Uniunea Europeană. Acesta a fost un motiv pentru a lansa o nouă strategie pentru a ajuta cetățenii.
Cristian Bușoi a făcut o postare pe pagina sa personală de Facebook în care a oferit informați despre ce s-a discutat în timpul Zilelor Cercetării și Inovației din Uniunea Europeană. Membrul Parlamentului European a precizat că aceste zile au fost un prilej pentru a lansa strategia Orizont Europa 2025-2027.
În plus, membrul PNL a precizat că întreaga lume trece printr-o perioadă cu multe greutăți. Politicianul a făcut referire la pandemia de COVID-19, prețurile la energie care au explodat, războiul declanșat de Rusia în Ucraina, dar și la lupta împotriva schimbărilor climatice.
Ce măsuri de ajutor au fost stabilite
În acest context, Cristian Bușoi a explicat că „în comisia ITRE pe care o conduc în Parlamentul European lucrăm pe mai multe paliere, care să ajute cetățenii și companiile să traverseze cu bine această perioadă dificilă. Toate discuțiile pe care le-am avut în ultima perioadă cu profesori, experți, decidenți, lideri ai unor importante companii internaționale au avut un punct comun: nevoia de inovație și de investiții în cercetare”.
În plus, în finalul postării, Bușoi a ținut să precizeze că îi mulțumește comisarului european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, pentru invitația la evenimentul Zilele Cercetării și Inovării. De asemenea, el a asigurat-o că va avea parte de tot sprijinul lui pentru măsurile bune care să ajute Uniunea Europeană.
Programul Orizont Europa
În perioada 28-29 septembrie 2022 au avut loc, în format online, evenimentul emblematic al Consiliului European. Este vorba despre Zilele europene ale cercetării și inovării. În timpul evenimentului, a fost discutat și Programul Orizont Europa. Este principalul program de finanțare al UE pentru cercetare și inovare.
Acest program creează locuri de muncă, atrage talente din Uniunea Europeană la toate nivelurile, stimulează creșterea economică, promovează competitivitatea industrială și optimizează impactul investițiilor în cadrul unui Spațiu european de cercetare consolidat. De asemenea, la program pot participa entități juridice din UE și din țările asociate.