Crin Antonescu: Negocierea candidaților USL merge normal, cu tensiuni și dificultăți

Crin Antonescu: Negocierea candidaților USL merge normal, cu tensiuni și dificultăți

Negocierile dintre PSD și PNL în vederea stabilirii candidaților la alegerile locale merg normal, cu tensiuni și dificultăți, a afirmat, azi, Crin Antonescu, liderul liberalilor.

"Merg normal (negocierile - n.r.). Dacă n-ar fi existat niciun fel de tensiune sau niciun fel de dificultate, ar fi fost anormal. Noi suntem partide democratice, suntem alcătuite din oameni vii, cu aspirații, nu ne ghidonează nimeni, nu ne ordonă nimeni ce să facem, așa încât pot să spun că negocierile merg normal, cu aceste tensiuni și cu aceste dificultăți, cu tot", a declarat, azi, Crin Antonescu la finalul reuniunii Biroului Permanent Central al PNL. Întrebat ce se va întâmpla în județele unde liderii locali ai PSD și PNL nu ajung la un acord, Antonescu a răspuns că în acele cazuri decizia va fi arbitrată de conducerea USL. Candidaturi comune la președinția CJ și primării reședință de județ Antonescu a precizat că PSD şi PNL nu vor avea candidaturi separate funcțiile de președinte de CJ şi primării reşedinţă de judeţ.

"Pentru poziţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi primar al reşedinţei de judeţ, nu (se merge separat, n.r.), pentru că avem un document politic care stabileşte foarte clar chesiunea asta. El a fost adoptat de toate partidele, nu a fost pus şi nu va fi pus în discuţie nicio secundă", a spus Antonescu.

În acest fel, Antonescu a lăsat deschisă posbilitatea ca în unele județe, la nivelul primăriilor de orașe sau comune, PSD și PNL, dacă nu ajung la un acord, să meargă cu candidați diferiți.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Noi nu impunem nicio regulă în această privinţă, de la centru, am lăsat, cum e şi normal, libertatea organizaţiilor judeţene şi organizaţiilor locale să găsească formulele optime. Probabil că în anumite cazuri va fi o dispută sau vor fi dispute, vor fi variante, până la urmă le vom discuta la centru, dar nu am impus nici o formulă, nici alta. Tot ceea ce permite protocolul USL e permis", a declarat Crin Antonescu