Crin Antonescu declanșează "suspendarea în stradă" a lui Traian Băsescu. "Dacă inițiatorul protestului de la Cotroceni e liberal, îl felicit"

Crin Antonescu declanșează "suspendarea în stradă" a lui Traian Băsescu. "Dacă inițiatorul protestului de la Cotroceni e liberal, îl felicit"

Președintele PNL Crin Antonescu a salutat, azi, într-o conferință de presă, mitingurile de protest, "ieșire în stradă pe care noi am cerut-o". Liderul PNL a anunțat totodată că liberalii "se vor implica în mișcările de stradă". Totodată, a anunțat Antonescu, PNL va începe strângerea de semnături pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu și că, aceasta, dacă nu va putea fi discutată în parlament, atunci va fi dezbătută în stradă.

Nu putem restabili pacea decât prin anticipate. PNL - şi vom cere acest lucru şi partidelor din USL - cere actualei puteri, preşedintelui, PDL, complicilor săi de la guvernare să ne aşezăm la masă şi să pregătim cât mai curând alegeri anticipate", a declarat Crin Antonescu, azi, într-o conferință de presă. Liderul PNL s-a declarat convins că "cel târziu în martie putem să avem aceste alegeri". În paralel, PNL vrea să demareze suspendarea președintelui Băsescu în stradă. "PNL va iniţia, voi cere acest lucru Biroului Politic de luni (luni, 16 ianuarie - n.r.) şi sper că va fi acceptat, voi propune acest lucru şi aliaţilor din USL, strângerea de semnături şi dezbaterea publică în legătură cu proiectul nostru de suspendare a preşedintelui României", a declarat Crin Antonescu, azi, într-o conferință de presă. Suspendarea lui Băsescu, dezbătută în stradă

El a precizat că, dacă nu se poate găsi cadrul de a discuta suspendarea în Parlament, unde există "o aritmetică insensibilă" la voinţa populară, va fi discutată "'în societate".

Liderul liberal s-a declarat solidar cu manifestările de protest desfășurate în diverse orase împotriva președintelui Traian Băsescu și s-a declarat deranjat că jandarmii i-au amendat pe unii dintre manifestanți. "PNL nu a luat inițiativa organizării unor proteste. Dacă cel care a inițiat pe Facebook protestul este liberal, îl felicit. Salut faptul că a fost luată această inițiativă, și salut faptul că mii de cetățeni români au ieșit în stradă", a declarat azi Crin Antonescu într-o conferință de presă. Antonescu a precizat că el nu a fost la mitingul de protest și nici nu va merge pentru a nu-l politiza. "Eu nu am fost și nici nu voi merge pentru că sunt președintele unui partid și nu vreau să lăsăm loc de interpretări. Manifestările de ieri au fost manifestări ale societății, spontane, fără nicio legătură cu războiul politic dintre opoziție și Traian Băsescu. Încă o dată salut ieșirea în stradă a românilor pentru că este o ieșire pe care noi am cerut-o", a declarat Antonescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ponta, apel către protestatari să respingă orice formă de violență Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a reacţionat cu întârziere, transmiţând , sâmbătă seară, un mesaj de salut către oamenii care au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară. El i-a îndemnat, în acelaşi timp, să respingă total orice gest de violenţă. “Îi respect şi îi felicit pe toţi românii care au ieşit în stradă pentru a-şi apăra drepturile în faţa abuzurilor unui regim politic nedemocratic! Este nevoie ca vocea lor să fie auzită, pentru că ei sunt cei care au transmis acest mesaj extraordinar de solidaritate, de revoltă, dar şi de speranţă. Am însă îndemnul ca toţi cei care ies în stradă să fie atenţi la provocările oamenilor regimului Băsescu şi să respingă total orice gest de violenţă. Mesajul pe care îl transmit românii trebuie să nu fie alterat de gesturi extreme care i-ar putea da şansa preşedintelui Băsescu să ignore şi să sfideze în continuare vocea poporului, prevederile Constituţiei şi fundamentele statului de drept! În stradă, în mod paşnic, aşa românii îşi vor lua ţara înapoi!", a sunat mesajul liderului PSD transmis pe pagina sa de Facebook.