Evenimentul Zilei > Politica > Crin Antonescu, ATAC DUR la adresa lui Victor Ponta: Ești santajabil nu te faci prim-ministru
Crin Antonescu, ATAC DUR la adresa lui Victor Ponta:  Ești santajabil nu te faci prim-ministru

Crin Antonescu, ATAC DUR la adresa lui Victor Ponta: Ești santajabil nu te faci prim-ministru

Fostul președinte PNL, Crin Antonescu, a lansat, în cadrul unei intervenții telefonice pentru B1TV, un atac foarte dur la adresa fostului său partener din USL, Victor Ponta.

În contextul dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță potrivit cărora Ponta a fost șantajat să o numească peLaura Codruța Kovesi în fruntea DNA, Antonescu a spus că acesta nu avea să caute în funcția de premier dacă aceste lucruri sunt adevărate.

"Omul politic care cere votul politic și are o putere de decizie nu are nicio scuză. Ești santajabil nu te faci prim-ministru, dacă ești premier nu te lași santajat. Avem nevoie de politicieni puternici care să îli apare interesul", a explicat Crin Antonescu.

Despre dezvăluirile făcute publice de Sebastian Ghiță, fostul lider liberal a spus că "nu trebuie luate ca adevărate, dar trebuie cercetate", dar a adăugat că el însuși a sesizat niște contradicții când fostul deputat a spus mai întâi că Kovesi a fost numită pentru că era un tânăr cu potențial pe care au vrut să îl ajute, iar apoi a spus că aceasta a ajuns în frunte pentru că s-a făcut un șantaj din servicii.

Fostul lider al liberalilor a mai dezvăluit despre fostul său partener de coaliție, în perioada USL, că își forma deciziile dintr-un grup al lui și nu de unde ar fi trebuit.

"Mie nu mi s-a părut că era șantajat, dar era evident că Ponta lua deciziile în alte grup de oameni, pe care nu îl cunosteam atunci, puteam să îl bănuiesc dar nu îl știam, dar nu lua deciziile unde trebuia", a acuzat Antonescu.

În legătură cu anumite teorii care au apărut în spațiul public cum că SRI i-ar fi pregătit un dosar lui Crin Antonescu, teorie susținută de un fost vicepreședinte al comisiei de control SRI, Octavian Popa, fostul lider liberal a afimat că știa de astea dar nu crede că SRI fabrică dosare. 

Antonescu a mai precizat că pe rețelele de socializare și în mediul subteran au fost numeroase atacuri la adresa sa încă din 2009-2010, cum că ar fi fost colaborator al Securității, teorii care au fost preluate la un moment dat și Traian Băsescu, dar nicio dintre acestea nu s-au concretizat și din acest motiv nu crede că l-ar fi vizat nimeni pentru a îi fabrica un dosar.