Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, a reclamat la CNA un interviu realizat de TVR 1, în timpul Ediţiei speciale de luni, 16 iulie, cu preşedintele interimar Crin Antonescu, în afara grilei negociate cu Televiziunea Publică.
Reclamaţia se referea la apariţia pe post a lui Crin Antonescu când, deşi preşedintele interimar declarase în scrisoarea adresată către TVR că va transmite "un mesaj de interes general la situaţia politică internă", potrivit monitorizării CNA, acesta a vorbit circa opt minute despre campania pentru referendumul din 29 iulie.
Răsvan Popescu a ţinut să precizeze că "nu există o decizie" a forului pe care îl conduce şi a propus o negociere între staff- ul de campanie al lui Traian Băsescu şi reprezentanţii Televiziunii Române.
În urma discuţiilor purtate de Bogdan Oprea şi Ion Stavre, coordonatorul emisiunilor electorale ale Televiziunii Române, Traian Băsescu va primi o compensaţie de timp de antenă de opt minute în următoarea emisiune electorală.
Despre problemele pe care le întâmpină la TVR a vorbit şi Traian Băsescu. Învitat ieri la Radio România Actualităţi, preşedintele suspendat a spus: "TVR interzice prezenţa mea in emisiuni deşi eu sunt cel propus de parlament pentru suspendare. Nu vor să respecte niciun program. De săptămâna trecută nu mai pot ajunge la TVR, am şi eu dreptul să le explic românilor".
8 minute în plus
va dura următoarea emisiune electorală ce-l va avea invitat pe preşedintele suspendat