Evenimentul Zilei > Justitie > Crin Antonescu a FENTAT piața și regulile imobiliare. Fostul șef PNL a CUMPĂRAT un apartament la un PREȚ mai MIC decât cel normal. SUTE DE MII de euro, diferență
Crin Antonescu a FENTAT piața și regulile imobiliare. Fostul șef PNL a CUMPĂRAT un apartament la un PREȚ mai MIC decât cel normal. SUTE DE MII de euro, diferență

Crin Antonescu a FENTAT piața și regulile imobiliare. Fostul șef PNL a CUMPĂRAT un apartament la un PREȚ mai MIC decât cel normal. SUTE DE MII de euro, diferență

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, ar fi cumpărat un apartament de lux împreună cu soția sa, europarlamentarul Adina Vălean, cu mult sub prețul pieței. Mai multe documente au fost descoperite de jurnaliști, iar din cele prezentate în ele, se pare că prețul real al acestuia ar fi fost mult mai mare decât prețul plătit de Crin Antonescu și soția sa.

Procurorii DNA anchetează cum Crin Antonescu și soția sa au intrat în posesia apartamentului de lux, la un preț cu 150.000 de euro mai mic decât vecinul acestora, care a plătit 400.000 de euro.

Ba mai mult, apartamentul cumpărat în momentul în care blocul încă nu era gata, avea o suprafață mai mică decât cel cumpărat de vecin, cu un preț mai mare.

Dosarul a fost deschis în urma unui denunț făcut de Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu (fost șef al SRI). Potrivit unor surse judiciare, apartamentul achiziționat de Antonescu și soția lui a costat oficial aproximativ 240.000 de euro, dar sunt suspiciuni că prețul ar fi fost în realitate mult subevaluat, iar subevaluarea s-ar fi făcut pentru ca suma plătită să se încadreze perfect în veniturile declarate de familie.

Apartamentul lui Antonescu a costat 378.000 euro la roșu în mod real susțin aceași surse, fără TVA și fără finisaje.Cel care a vorbit cu un evaluator ar fi fost chiar Marian Măgureanu, astfel încât Adina Vălean și Crin Antonescu să poată face împrumul bancar. Diferența ar fi plătit-o Walter Florian și Dragoș Dobrescu, potrivit declarațiilor lui Marian Măgureanu de la DNA.

Sursele au declarat, potrivit b1tv, că s-ar fi folosit o metodă asemănătoare cu o spălare de bani: s-a făcut un contract de împrumut între Florian Walter și Marian Măgureanu, iar cel de-al doilea susținea că face un contract de împrumut către omul de afaceri. Acestă plătea banii (175.000 de euro) ca și cum ar fi restituit împrumutul, dar care, în fapt, nu există.

În această afacere, un rol foarte important l-ar fi avut și Primăria Sectorului 1, prin Andrei Chiliman și Vlad Moisescu.

Vecinul lui Crin Antonescu ar fi plătit 400.000 de euro pe o locuiță cu o suprafață utilă de 175 de metri pătrați plus terase. Iar Crin Antonescu ar fi dat pe locuiță 280.000 de euro, imobil care avea o suprafață utilă de 205 metri pătrați, potrivit știripesurse.ro.

Pentru această sumă, fostul candidat la președinție, și soția sa, au reușit să cumpere un apartament compus din cinci camere- un living, cameră de masă, trei dormitoare cu baie fiecare- plus două bucătării, baie suplimentară, dressing și hol.

Crin Antonescu s-a apărat în acest caz, acum câteva luni, spunând că el nu cunoaște piața imobiliară, iar faptul că a cumpărat apartamentul „chel”, ar fi, după părerea sa, motivul pentru care ar exista această diferență de preț.

"Nu mă pricep la piața imobiliară. Este normal să fie această diferență de preț în opinia mea. Eu am luat apartamentul nemobilat, nefinisat și chiar și fără țevi. Cred că așa s-ar explica diferența de preț cu vecinul", a explicat Crin Antonescu, pentru libertatea.ro.