Bărbatul era un jucător împătimit al jocurilor de noroc, unde juca sume mari de bani. Procurorii susțin că Răzvan Rentea s-a împrumutat de la două persoane cu sume mari de bani și că aceștia au pus presiune pe el pentru a restitui împrumutul. Așa se face, că Rentea a decis să ”atace” casa părinților lui, unde știa că sunt bani.

Surse din anchetă susțin că Răzvan Rentea a fost surprins de bunica lui, Viorica Apan, în timp ce căuta locul unde părinții lui ascundeau banii. Prins în flagrant, criminalul și-a ucis bunica cu un ciocan de bătut șnițele. Speriat să nu fie prins de tatăl lui, care era în gospodărie, Răzvan l-a atacat și pe acesta, cu același ciocan, și l-a ucis. A urmat apoi mama lui, Niculina Rentea, care se întorcea de la serviciu, și pe care a așteptat-o în stația de autobuz.

Aceleași surse din anchetă susțin că din casa familiei Rentea au dispărut următoarele sume de bani, 17.700 de euro și 15.000 de lei. ”Mai precis, dintr-o cutie de pantofi, a dispărut suma de 15.000 lei şi 17.700 Euro. Opinăm că despre această sumă este vorba întrucât în aceeaşi cutie a rămas un carneţel în care erau consemnate sume de bani, reprezentând economiile familiei Rentea la data de 26.10.2017”, se arată și în rechizitoriu.

Și-a ucis mama cu bestialitate

În timpul urmăririi penale, Răzvan Rentea a negat că și-a ucis părinții. A fost atât de gategoric încât a negat și evidența, spunând că părinții și bunica lui au fost uciși după ce el a plecat de la casa acestora. Mai mult, cadavrul mamei lui, Niculina Rentea a fost găsit a doua zi, pe scările de la intrare în casă.

Criminalul a declarat la audieri, că mama lui a intrat în casă și că au discutat toți patru, după care el a plecat de acasă spre locuința lui din Satu Mare. Ori, procurorii susțin altceva și anume că este foarte greu de crezut că Niculina Rentea a stat pe scări, în fața casei mai bine de o oră și zece minute, interval de la coborârea acesteia din autobuz și momentul în care Răzvan Rentea spune că a plecat spre casă. ”Niculina Rentea a stat într-o seară friguroasă şi ploioasă de noiembrie, timp de aproximativ 1 oră şi 10 minute, în faţa casei, cu poşeta pe umăr şi plasa cu cumpărături în mână, fără a intra în casă sau măcar să aşeze plasa cu cumpărături. O astfel de apărare nu poate fi primită, logica rezultată din probele administrate ( proces verbal de cercetare la faţa locului, planşe foto, listing convorbiri telefonice şi imagini video ) ducând fără echivoc la concluzia că victima Niculina Rentea a fost lovită de autor după coborârea din maşină, aproximativ la ora 19:16, oră la care inculpatul Răzvan Rentea recunoaşte că se afla la domiciliul părinţilor săi”. În momentul în care un vecin a descoperit cadavrul mamei lui Răzvan Rentea, poșeta era pe umăr, iar în mână era plasa cu cumpărături.

Dat de gol de ADN-ul mamei

Ceea ce l-a făcut să se ”spargă” pe criminal, limbaj folosit de judiciariști, a fost ADN-ul lui Niculina Rentea, mama criminalului, găsit pe preșul de cauciuc al mașinii acestuia.

Acest ADN provenea de la o urmă de sânge care se afla pe hainele criminalului. ”Această concluzie a raportului de expertiză ne face să afirmăm că fie arma crimei, fie haine purtate de către inculpatul Răzvan Rentea la momentul uciderii mamei sale, au fost depozitate pe preşul din cauciuc aflat pe partea dreaptă faţă a autoturismului său, justificând astfel prezenţa urmelor de sânge aparţinând victimei Niculina Rentea”, mai afirmă procurorii.