După un proces care a durat aproape șase luni, un judecător de la Tribunalul Maramureș a decis să îi condamne pe frații Tomoiagă la închisoare pe viață. Pedeapsa lor va putea fi revizuită peste 20 de ani, în funcție de comportamentul lor în închisoare.

Pe tot parcursul urmăririi penale și a procesului penal, frații Tomoiagă nu au făcut declarații, refuzând orice dialog cu procurorii sau judecătorul. Cu toate acestea, la cererea procurorilor și cu aprobarea unui judecător, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Maramureș au ”plantat” microfoane în celula din arestul IPJ Maramureș dar și în mașina cu cre aceștia erau duși la sediul instanței. La un moment dat, la unul dintre termenele de judecată, Marius Tomoiagă i-a spus fratului său următoarea frază. ”E bine așa, să  nu spunem nimic. Nu au ce să ne facă. Trebuie să continuăm tot așa. Să nu cedezi, fii tare…Dacă vorbim apar întrebări și o  să greșim”, fapt ce denotă fără dubiu că acesta avea ceva de ascuns.

Ucis în sediul Postului de Poliție

Cei doi frați sunt acuzați că, în data de cinci ianuarie 2017, l-ar fi ucis pe agentul Gheorghe Nistor, șeful Postului de Poliție din Vișeu. Polițistul i-ar fi convocat la sediul Poliției Vișeu, pe cei doi frați, care se aflau în stare de control judiciar, cu intenția de a le face dosare penale pentru infracțiunea de sfidare a autorității. În acel moment, când au conștientizat că pot fi arestați preventiv, cei doi frați ar fi trecut la acțiune și l-ar fi înjunghiat pe agentul Nistor în abdomen. Ulterior, i-au tras haina de polițist peste cap și l-au așezat la birou și au plecat, închizând ușa biroului folosindu-se de cheile polițistului.

Cei doi frați i-au furat și pistolul polițistului ucis, arma nefiind găsită nici în ziua de azi.

Criminalii sunt extrem de periculoși

Întreaga poveste a pornit de la un incident care a avut loc în data de 21 decembrie 2016, când cei doi frați au mers până acolo încât au ridicat citațiile aduse de agentul Gheorghe Nistor și le-au dat foc, după care le-au aruncat în mașina de poliție, aceasta fiind la un pas de a se aprinde.

Acest episod este descris în încheierea penală ân baza căreia cei doi frați au fost arestați preventiv. ”În data de 21 decembrie 2016, victima Nistor Gheorghe, agent la Postul de Poliție Postul de Poliție Vișeu de Jos,  s-a deplasat împreună cu doi agenți de poliție, de la Postul de Poliție Leordina, înspre Judecătoria Vișeu de Sus, iar pe drum s-au deplasat și în Vișeu de Jos pentru a preda două citații, victima a coborât din mașină, apoi, după ce s-a întors, a fost urmărită de inculpații Tomoiagă Ionuț Adrian și Tomoiagă Marius Ovidiu, iar primul inculpat i-a adresat injurii și amenințări astfel că victima și agentul de poliție le-au întocmit și predat citații la postul de poliție – moment în care inculpatul Tomoiagă Ionuț Adrian i-a dat foc cu bricheta citației și a aruncat-o în mașina poliției, iar inculpatul Tomoiagă Marius Ovidiu  l-a amenințat pe agentul de poliție”, se arată în încheierea penală.