Evenimentul Zilei > Justitie > CRIMINAL adus în ţară pentru a ispăşi 25 de ani de închisoare, pentru omor şi tâlhării comise în România, Franţa şi Marea Britanie
CRIMINAL adus în ţară pentru a ispăşi 25 de ani de închisoare, pentru  omor şi tâlhării comise în România, Franţa şi Marea Britanie

CRIMINAL adus în ţară pentru a ispăşi 25 de ani de închisoare, pentru omor şi tâlhării comise în România, Franţa şi Marea Britanie

Un infractor deosebit de periculos a fost adus joi în ţară, din Marea Britanie, pentru a executa o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru omor şi tâlhării, fapte comise în România, Franţa şi Marea Britanie, în perioada 2010 -2011.

În 16 ianuarie 2013, bărbatul, pe numele său Mihai Milea, în vârstă de 31 de ani, a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Instanţa a dispus atunci să îi fie scăzută din pedeapsă perioada reţinerii şi arestării preventive, din 16 decembrie 2011 până în 16 ianuarie 2013, relatează Mediafax.

"În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile din Marea Britanie, o escortă a Poliţiei Române a adus în ţară un bărbat român condamnat la 25 de ani de închisoare, în vederea executării pedepsei. Cel în cauză este considerat un infractor deosebit de periculos, fiind autorul mai multor fapte de omor şi tâlhării, pe teritoriul României, Franţei şi Marii Britanii", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În 2010, Mihai Milea a omorât un bătrân din Constanţa. Ulterior, acesta a omorât un alt bătrân, în Franţa, telefonul mobil al victimei fiind găsit asupra lui Milea de către autorităţile din Manchester, Marea Britanie, unde a comis mai multe tâlhării.

În timpul petrecut în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, l-a lovit cu un pix în ochi pe un coleg de detenţie.

În cursul investigaţiilor s-a constatat că Mihai Milea a fugit din România a doua zi după comiterea faptelor, astfel încât Tribunalul Constanţa a emis pe numele său mandat european de arestare şi mandat de urmărire internaţională.

La scurt timp după părăsirea ţării, Milea a jefuit şi sechestrat o persoană în Londra, fapte pentru care a fost condamnat în Marea Britanie la şapte ani şi două luni de închisoare, iar pe de altă parte s-a stabilit că tot el este suspectul principal pentru uciderea şi jefuirea unei persoane în Paris.

Mihai Milea a mai fost condamnat la închisoare, fiind liberat în 20 aprilie 2010, după executarea parţială a unei pedepse de nouă ani închisoare pentru tâlhărie şi violare de domiciliu.