Evenimentul Zilei > Social > Crime în noaptea de Crăciun: doi ieșeni, omorâți în bătaie
Crime în noaptea de Crăciun: doi ieșeni, omorâți în bătaie

Crime în noaptea de Crăciun: doi ieșeni, omorâți în bătaie

Autoritățile din Iași cercetează circumstanțele în care au avut loc două crime în noaptea de Crăciun. În acest sens, un bărbat de 30 de ani a fost găsit fără suflare într-o casă din localitatea Belcești. De asemenea, un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost omorât în bătaie într-o benzinărie.

Surse judiciare au declarat pentru EVZ că, în ceea ce privește primul caz, victima ar fi mers în vizită la un bărbat de 49 de ani, care se afla în aceeași locuință cu fiul său, în vârstă 21 de ani. Cei trei ar fi petrecut, iar pe fondul consumului de alcool s-ar fi iscat un conflict spontan. Astfel, bărbatul de 30 de ani ar fi fost omorât în bătaie de cele două gazde. Constatând că victima se află în stare de inconștiență, fiul a sunat la numărul de urgențe 112. „Bărbatul a murit în urma agresiunii fizice și a consumului de alcool. Echipajul medical ajuns la fața locului a întocmit constatare de deces”, a declarat coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

Cea de-a două crimă „de Crăciun” a fost comisă într-o benzinărie din cartierul Nicolina. Surse EVZ au declarat că, miercuri dimineață, în jurul orei 4:30, câțiva tineri care se întorceau de la o petrecere s-au oprit pentru a alimenta mașina. Fiind băuți, doi dintre aceștia au început să se bată, iar în urma loviturilor de pumn, aplicate de tânărul de 22 de ani, victima, în vârstă de 34 de ani, s-a prăbușit cu capul de asfalt.

Ceilalți tineri au sunat la 112, iar o ambulanță a ajuns la fața locului. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru bărbat. Agresorul a fugit, însă a fost prins de polițiști și reținut pentru audieri.

„În cursul nopții de 25 spre 26 decembrie, un tânăr în vârstă de 22 de ani, frații acestuia și câțiva prieteni au petrecut într-o discotecă din comuna Mogoșești. Aici s-au întâlnit și cu victima, Cosma Vasile Iulian, în vârtă de 34 de ani. Au mers cu toții în Iași și au oprit la o benzinărie. Inculpatul i-a aplicat victimei multiple lovituri cu pumnii și picioarele, cauzându-i leziuni incompatibile cu viața”, a declarat Mihaela Apostol, șef Parchet Tribunal Iași.