Kyriakos Amiridis a dispărut fără urmă în Boxing Day, când a plecat de acasă pentru a ajunge la rudele soției, în Rio de Janeiro și nu s-a mai întors. 

Polițistul militar Sergio Gomes Moreira Filho a mărturisit că l-a ucis pe Kyriakos Amiridis în apartamentul unde cuplul a petrecut Crăciunul, după ce a fost prins în pat cu soția lui, Francois Amiridis, scrie The Daily Mirror. 

Militarul a povestit polițiștilor că a folosit mașina închiriată a ambasadorului, pentru a muta cadavrul  – i-a dat foc și l-a abandonat sub un pasaj de pe o autostradă. 

Cei doi s-au numărat printre cele patru persoane arestate, ieri, de anchetatori.

Amiridis și soția sa braziliană erau împreună de 15 ani și au împreună o fetiță de 10 ani. 

Polițiștii nu au dat publicității numele celor doi suspecți și nici nu au spus ce rol au jucat în acestă crimă. Totuși, ei cred femeia ar fi plătit un ucigaș care să-i omoare soțul, după ce acesta i-a descoperit infidelitatea. 

Cadavrul carbonizat al lui Amiridis (59 de ani) a fost găsit sub pasaj, în oraș, în mașina pe care diplomatul a închiriat-o pentru a petrece Crăciunul și Anul Nou, alături de rudele soției. 

Soția ambasadorului a spus polițiștilor că a fost luni seara la cumpărături, când el a sunat-o la ora 8 seara și i-a spus că pleacă de acasă și nu s-a mai întors acasă. 

Dar autoritățile cred că este vorba despre o crimă pasională, după ce bărbatul și-a găsit soția în pat cu amantul. Ei au găsit pete de sânge în apartamentul din cartierul Nova Iguacu din oraș. 

Cei doi suspecți au fost interrogați ieri la secția de poliție din zona Baixada Fluminense a metorpolei Rio de Janeiro.