Fănel Puşcuţă trecea pe strada Barajului când, în zona unor construcţii abandonate din spatele unei societăţi comerciale, a fost atacat de patru minori. Aceştia l-au bătut cu pietre, după care l-au lovit cu bâte, curele, cabluri şi o ţeavă din material plastic. Apoi, ca să nu-şi lase treaba neterminată, l-au agresat sexual. Micii criminali şi-au abandonat victima, în agonie, abia când au observat câteva persoane îndreptându- se spre locul faptei, spun procurorii. Asta s-a întâmplat duminică.

Trei agresori au fost arestați

Florentin-Giorgian Chiosea, Vasile Răducanu şi Asan Toader, cu vârste între 14 şi 18 ani, au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore, iar ulterior Tribunalul Tulcea a admis cererea procurorului pentru arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat prin cruzimi şi agresiune sexuală.

Atacatorul de 13 ani a scăpat de arestare deoarece, potrivit Noului Cod Penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal. Adolescenţii între 14 şi 16 ani răspund penal, numai dacă se dovedeşte că au săvârşit fapta cu discernământ, iar cei peste 16 ani răspund penal.

Autoritățile, sesizate de un om fără adăpost

Cel care a anunțat autoritățile a fost un om fără adăpost. Acesta le-a spus că pe un teren viran de la ieșirea din municipiul Tulcea a dat peste cadavrul unui bărbăt de 48 de ani, tot om al străzii. Ambulanțierii nu au mai putut face nimic pentru salvarea victimei. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la morgă, unde i s-a efectuat imediat necropsia.