UPDATE 11.45 În apartamentul în care au fost comise crimele a fost găsit şi un caiet pe care scria: "Lumea asta e stricată. Sunt într-o altă lume".
UPDATE 10.00 Principalul suspect rămâne fratele femeii, George Guraliuc, un tânăr în vârstă de 23 de ani, bolnav de schizofrenie. Poliţia nu l-a găsit până acum. Este luată în calcul ipoteza conform căreia bărbatul s-a sinucis după dublul asasinat.

Suspectul în vârstă de 23 de ani locuieşte singur într-o garsonieră din Nicolina şi până acum stat de mai multe ori internat la Spitalul de Psihiatrie Socola cu tulburări psihice. Se pare că acesta era supărat pe Maria pentru că ultima dată acesta îl internase cu forţă. În urmă cu o săptămână, el a fost externat.

Anchetatorii spun că uşa apartamentului nu era forţată, semn că tânăra mămică îl cunoştea pe cel care a atacat-o. În plus, vecinii mai spun că intrarea în imobil se face numai pe baza unei cartele magnetice, astfel că, cel mai probabil, criminalul a fost lăsat să intre în bloc chiar de victima sa.
UPDATE 8.30 Crima a fost descoperită de soţul tinerei, în jurul orei 21.00. Acesta a sunat de urgenţă la serviciul de urgenţă 112. Soţul femeii este în stare de şoc.
Bărbatul s-a îngrozit când a intrat în casă. Apartamentul era plin de sânge la fel că trupul soţiei întins în mijlocul sufrageriei. În dormitor şi-a găsit micuţa de numai 5 luni fără suflare, cu mai multe înţepături pe tot corpul. Bărbatul a sunat întâi un prieten apoi a alertat Ambulanţa şi poliţiştii care l-au găsit plângând în faţa uşii de la intrare. „Am fost solicitaţi în jurul orei 21.20 pentru zonă Alexandru cel Bun. Am găsit o femeie de 29 de ani cu o plagă tăiată la nivelul regiunii cervicale, decedată, rigidă, şi o fetiţă de cinci luni decedată şi ea, rigidă", a spus medicul de pe ambulanţă care a examinat victimele.

Maria a fost găsită de poliţişti cu jumătate de gât secţionat de la carotidă până aproape de ureche şi mai multe plăgi înjunghiate pe corp. Era îmbrăcată de casă, iar poliţiştii presupun că agresorul a bătut la uşă şi imediat după ce aceasta a fost deschisă, a sărit cu cuţitul la victimă şi a rănit-o. Femeia a încercat să fugă prin casă, însă acesta a urmărit-o şi a lovit-o cu viteză în zona gâtului, în lateral secţionându-i astfel jumătate de gât. A înjunghiat-o ulterior de mai multe ori, după care a intrat în camera copilului şi l-a înjunghiat mortal şi pe acesta. Poliţiştii au găsit aproape toţi pereţii din casă pătaţi de sânge, ca într-un film de groază, la fel ca şi chiuveta din baie unde se presupune că agresorul s-a spălat imediat după ce a comis cele două crime. 
UPDATE 1.15. Potrivit unor surse apropiate anchetei, după ce a comis dublul asasinat, criminalul s-ar fi schimbat de haine şi a plecat.
În apartament a fost găsit un rucsac cu mai multe obiecte care îi aparţin fratelui, George Guraliuc: telefonul mobil, cartea de identitate şi mai multe adeverinţe de la Facultatea de Informatică, unde acesta era înscris.
UDDATE 00.19 Pe tânăra omorâtă o cheamă Maria Guraliuc, are 29 de ani şi era în concediu de maternitate. S-a căsătorit în vara anului trecut. A lucrat în redacţiile mai multor ziare locale: „Jurnalul de Est”, „Ziua de Iaşi” şi „Adevărul”. În ultima perioadă lucra ca profesor de cultură civică la Penitenciarul din Iaşi.

Din câte se pare, primul suspect este chiar fratele victimei, care fusese internat de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie pentru că suferă de schizofrenie. Familia spune că a dispărut de acasă de mai bine de o săptămână.