Evenimentul Zilei > International > Crimă îngrozitoare în Marea Britanie. Un român de 22 de ani și-a omorât mama
Crimă îngrozitoare în Marea Britanie. Un român de 22 de ani și-a omorât mama

Crimă îngrozitoare în Marea Britanie. Un român de 22 de ani și-a omorât mama

În vârstă de 22 de ani, tânărul și-a ucis mama dar și pe partenerul ei în locuința acestora din orașul englez Branston.

Potrivit BBC, tânărul român a strangulat-o până la moarte pe mama sa, în casa unde locuia cu partenerul ei, din Marea Britanie, în noaptea de 28 spre 29 iulie. Cadavrele lor au fost găsite în Branston, Lincolnshire, în august anul trecut. Pe bărbatul acesteia l-a omorât cu mai multe lovituri de ciocan în cap.

Magistrații Curții Coroanei Lincoln l-au condamnat pe viață pe tânăr, din care va executa cel puțin 32 de ani până când va putea cere eliberarea condiționată. Medicul psihiatru care l-a evaluat pe român a declarat juriului că omorurile au fost planificate cu o săptămână înaintea actului și că tânărul „a vrut să testeze această ipoteză despre cum s-ar simți dacă ar ucide”.

Am crezut că sunt rău și dacă voi face asta, voi fi fericit. Fericirea trebuie câștigată. Nu vine de nicăieri. Aș putea câștiga această fericire făcând rău”, a declarat românul când a fost întrebat de juriu de ce și-a omorât mama și pe partenerul acesteia.

După dubla crimă, românul a furat mașina partenerului mamei și s-a plimbat prin Anglia, ajungând la Stonehenge și Snowdonia, după doar câteva zile distanță de la crimele pe care le-a comis.

Poliția l-a găsit și l-a arestat în Aberdeen, Scoția, pe 5 august. Când a fost oprit, a recunoscut imediat că și-a ucis mama, în vârstă de 51 de ani, de naționalitate română, și pe partenerul ei, care avea 71 de ani și era originar din Statele Unite.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.