O crimă care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică a șocat comunitatea din cartierul Militari Residence, din comuna Chiajna, județul Ilfov. Nicoleta, o tânără de numai 25 de ani a fost omorâtă cu sânge rece de tatăl ei vitreg, de 37 de ani. Martori ai acestei tragedii au declarat, pentru televiziunile de știri, că ucigașul ar fi avut o relație amoroasă cu fata. Totodată, surse din rândul anchetorilor ne-au precizat că gestul terifiant al tatălui vitreg ar fi pornit de la o dispută privind strictețea pe care bărbatul o impunea fetei și faptul că ea avea o relație cu un tânăr, fără acceptul „tatălui”.

A ucis după plecarea polițiștilor

Oficiali din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, filmul acestei tragedii. Criminalul, care locuia cu mama Nicoletei, într-o localitate de lângă Capitală, a așteptat-o pe tânără și pe prietenul acesteia în fața blocului. Cei doi tineri se întorceau de la un film, au declarat martorii audiați de polițiștii ilfoveni. În jurul orei 2.20, la numărul de urgență 112 s-a primit un apel de la Nicoleta care spunea că este amenințată de tatăl ei vitreg. Un echipaj a sosit la fața locului și l-a despărțit pe tatăl vitreg de tineri. Apoi, Nicoleta și prietenul ei au fost conduși de agenții IPJ Ilfov în apartamentul situat la etajul al doilea, unde fata locuia cu chirie, împreună cu o altă tânără. După plecarea polițiștilor, în jurul orei 3.20, s-a primit un al doilea apel de urgență. Colega de apartament le-a spus polițiștilor că Nicoleta a fost înjunghiată. Fata, înspăimântată, se baricadase întrun dormitor. Polițiștii au găsit- o pe Nicoleta moartă, cu mai multe urme de lovituri de cuțit în torace. Și prietenul Nicoletei era înjunghiat în torace, dar era în viață. Tânărul a fost transportat la Spitalul Clinic Universitar unde a fost operat de urgență, în prezent starea lui fiind bună.

I-a deschis ușa criminalului

Din cercetările efectuate sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Ilfov reiese că, după prima intervenție a polițiștilor, tatăl vitreg a reușit să intre în scara blocului, dotat cu interfon, sunând un locatar de pe scară. Apoi, ajuns în fața ușii apartamentului în care locuia Nicoleta a convins-o să deschidă ușa. Ucigașul a înjunghiato chiar în fața ușii. Pe tânăr a reușit să îl lovească, dar, rănit fiind, băiatul a reușit să fugă. Ajuns în fața blocului, a constatat că ucigașul îi tăiase cauciucurile de la mașină. Prietenul Nicoletei a scăpat datorită intervenției polițiștilor care l-au și prins pe criminal. Audiat la sediul IPJ Ilfov, procurorul de caz a decis reținerea tatălui vitreg pentru omor și tentativă de omor.