Evenimentul Zilei > Actualitate > Crima de la Onești. Alte două persoane au intrat în cercul suspecților. Ce au spus la audieri
Crima de la Onești. Alte două persoane au intrat în cercul suspecților. Ce au spus la audieri

Crima de la Onești. Alte două persoane au intrat în cercul suspecților. Ce au spus la audieri

Pe toată durata celor patru-cinci ore de negocieri eșuate cu poliția, soția lui Gheorghe Moroșan (68 de ani) s-a aflat într-un apartament învecinat celui în care s-au comis ororile, așa cum evz.ro a scris încă din prima zi. De acolo, spun investigatorii, ea l-a încurajat și l-a susținut permanent în tot ce făcea, motiv pentru care a și fost arestată.

Crima de la Onești. Pe toată durata celor patru-cinci ore de negocieri eșuate cu poliția, soția lui Gheorghe Moroșan (68 de ani) s-a aflat într-un apartament învecinat celui în care s-au comis ororile, așa cum evz.ro a scris încă din prima zi. De acolo, spun investigatorii, ea l-a încurajat și l-a susținut permanent în tot ce făcea, motiv pentru care a și fost arestată.

În acest context, anchetatorii au mai luat pe cineva în vizor: familia care a asistat impasibilă la toate conversațiile dintre asasin și soția sa.

Aurelea a privit totul de la fereastră, ca la spectacol, și și-a încurajat bărbatul

Un rol extrem de important în acest caz cutremurător – în care doi oameni au fost măcelăriți chiar sub ochii trupelor speciale de intervenție -, l-ar fi putut avea prietenii de familie ai lui Gheorghe Moroșan și ai soției acestuia, Aurelea. Este vorba de Mircea G. (59 de ani) și de Gabriela G. (55de ani) care, pe tot parcursul acelor ore în care s-a decis soarta bieților muncitori de la Chim Complex, au găzduit-o în apartamentul lor pe Aurelea, nevasta asasinului.

De la fereastra locuinței acestora, situată pe aceeași scară dar cu un etaj mai sus decât ”apartamentul groazei”, Aurelea a privit, precum un spectacol, toată acțiunea polițiștilor. O acțiune complet ratată, care s-a încheiat cu uciderea celor doi muncitori trimiși de compania Chim Complex să renoveze casa – Silviu Iștoan (36 de ani) și Dan Pătatu (52 de ani). Ambii fuseseră legați cu mâinile la spate și  înjunghiați de foarte multe ori în spate și în torace.

Însă, vecinii și prietenii asasinului  nu numai că au primit-o pe Aurelea în casa lor, ci au fost și martori ai discuțiilor cinice pe care femeia le-a purtat cu soțul prin telefon. Au auzit, permanent, care le sunt intențiile însă au preferat să nu a ofere informații polițiștilor și trupelor de asalt.

Crima de la Onești. Prietenii asasinului au asistat impasibili la discuțiile dintre el și soția lui

”Cele două familii se cunosc de zeci de ani. Pentru că Gheorghe Moroșanu și soția lui, Aurelea, au locuit în acel bloc vreo 25 de ani. Adică până în luna iulie 2010, când au pierdut casa. În cazul soției ucigașului a fost luată deja măsura arestării preventive penru 30 de zile sub acuzația de a-i fost complice. Acum, au fost audiați și cei doi vecini care nu au făcut nimic pentru a informa forțele de ordine cu privire la intențiile lui Moroșanu. Pentru că, cu siguranță, amândoi au auzit discuțiile telefonice dintre ei în timpul cărora Aurelea își încuraja bărbatul în acțiunile pe care acesta le întreprindea. În acest moment, soții care au găzduit-o pe soția criminalului au doar calitatea de martori, dar lucrurile se pot schimba”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Capul familiei de la etajul 4 a declarat că el a venit de la serviciu în jur de ora 15.00 și a văzut desfășurarea de trupe ale Poliției din fața blocului. În apartament era soția lui și cu soția agresorului, Aurelea. Știa și el de cele întâmplate, apoi a asistat la convorbirile pe care soții Moroșanu le aveau pe telefon, dar nu a informat polițiștii.

Crima de la Onești. Percheziții informatice ale telefoanelor

Legat de felul în care soții Moroșan au aflat cine este în apartamentul care le-a aparținut, Mircea G. și Gabriela G. se apără spunând că nu ei i-au sunat și vizita acesta a fost una pur întâmplătoare. Că a coincis cu venirea muncitorilor la lucru. Surse apropiate anchetei spun că proba supremă o va constitui înregistrarea convorbirilor dintre ei, însă pentru asta va trebui aprobată o percheziție informatică a telefoanelor lor mobile. Atât a lui Gheorghe și Aurelea Moroșanu, cât și a aparatelor vecinilor lor, cei care au știut în fiecare moment ce are de gând asasinul care era în legură directă telefonică cu soția lui.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: